Louis van Gaal-razocaran

Van Gal: Ako pobedimo Čelsi vraćamo se u trku za titulu

Trener fudbalera Mančester junajteda Luj van Gal rekao je danas da bi njegova ekipa pobedom nad Čelsijem u predstojećoj utakmici mogla da se vrati u trku za titulu u Premijer ligi. 
-Takmičenje još nije završeno. Nije gotovo za Mančester junajted ni za ostale ekipe – rekao je Van Gal, preneo je Gardijan.
Junajted je peti na tabeli Premijer lige i 14 utakmica pre kraja šampionata zaostaje 10 bodova za vodećim Lesterom. Mančesterski tim je prošlog vikenda pobedio Stouk sa 3:0, a Van Gal misli da njegovu ekipu ne treba otpisati iz borbe za titulu.
-Mislim da će, ako pobedimo Čelsi, što nije lako, naša borba za titulu ponovo početi. To je važno – rekao je Van Gal.
On je dodao da ima mnogo razloga za optimizam posle pobede nad Stoukom i drugoligašem Derbijem u FA kupu.
-Imamo taj osećaj, pobedili smo dve vezane utakmice igrajući blistavi fudbal bez primljenog gola. Igrali smo protiv protivnika koji su u sjajnoj formi. Moramo da se pokažemo, da pobedjujemo u nizu, pošto je u ovom takmičenju sve moguće – rekao je Van Gal.
On je dodao da se Fil Džons vratio treninzima i da će biti u konkurenciji za tim za utakmicu s Čelsijem, da Markos Roho, Luk Šou i Anonio Valensija „napreduju“, ali i da će Bastijan Švajnštajger propustiti nedelju utakmicu na Stamford Bridžu. Nemački reprezentativac propustio je poslednjih pet utakmica zbog povrede kolena koju je zadobio početkom meseca.

Povezana vest:  Pobede Dortmunda, Bajerna i Volfsburga