nemacka logo copy

Pobede Bajerna, Menhengladbaha i Hofenhajma

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su danas na svom terenu Darmštat sa 3:1, u utakmici 22. kola Bundeslige i stekli 11 bodova prednosti na prvom mestu na tabeli. Darmštat je poveo u 26. minutu golom Sandra Vagnera, a preokret je doneo Tomas Miler golovima u 49. i 71. minutu. Konačan rezultat postavio je Robert Levandovski u 84. minutu, svojim 22. golom u prvenstvu.
Bajern je ostvario drugu uzastopnu pobedu, ukupno 19. i prvi je na tabeli sa 59 bodova, 11 više od drugoplasirane Borusije iz Dortmunda. Darmštat je pretrpeo drugi vezani poraz i 13. je na tabeli sa 24 boda.
Borusija iz Menhengladbaha pobedila je na svom terenu Keln sa 1:0 i zadržala peto mesto na tabeli. Jedini gol postigao je Mamadu Dahu u devetom minutu.
Ekipa iz Menhengladbaha ostvarila je 11. prvenstvenu pobedu i peta je na tabeli sa 35 bodova, a Keln, koji je prekinuo niz od tri utakmice bez poraza, zauzima deveto mesto na tabeli sa 29 bodova.
Hofenhajm je kao domaćin pobedio Majnc sa 3:2 i zadržao šansu za opstanak u ligi. Gosti su poveli u 11. minutu golom Džona Kordobe a dva minuta kasnije izjednačio je Nadim Amiri. Posle toga dva gola za Hofenhajm postigao je Mark Ut, u 68. i 76. minutu, a konačan rezultat postavio je Žairo Samperio u 78. minutu.
Hofenhajm ima najmanje pobeda u ligi, tri i nalazi se na pretposlednjem 17. mestu na tabeli sa 18 bodova, a Majnc, koji je prekinuo niz od tri pobede, zauzima sedmo mesto sa 33 boda. Herta je odigrala nerešeno sa Volfsburgom 1:1 i popela se na treće mesto na tabeli, a Ingolštat je pobedio Verder sa 2:0.

Povezana vest:  Mančester siti u polufinalu FA kupa