mihael_balakČelsi otpustio Džoa Kola i Mihaela Balaka

 

Šampion Engleske Fudbalski klub Čelsi otpustio je danas prvotimce Džoa Kola (Joe Cole) i Mihaela Balaka (Michael Ballack).

Kako je saopštio klub iz Londona na svom sajtu, obojici fudbalera istekli su ugovori i oni mogu da napuste klub kao slobodni igrači.

Balak (34), koji je i kapiten reprezentacije Nemačke, po svemu sudeću zbog povrede neće moći da nastupi ni na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi koje počinje u petak.

Povezana vest:  Podolski se nada dobroj sezoni Arsenala

Nastupajući prethodno za Bajern, Balak je osvojio tri šampionske titule u nemačkom prvenstvu, a potom je prešao u Čelsi sa kojim je dva puta osvajao engleski šampionat. Tri puta je proglašavan za najboljeg nemačkog fudbalera.

Njegov menadžer ranije je izjavio da je Balak bi spreman da pristane na smanjenje plate kako bi ostao u Čelsiju, kao i da bi prihvatio i ugovor na godinu dana sa londonskim klubom.

Povezana vest:  Del Boske: Osećamo obavezu, ali Košti ne garantujemo mesto

Džo Kol (28) je u Čelsiju proveo sedam godina i trenutno je sa reprezentacijom Engleske u Južnoj Africi. Prošle godine je malo nastupao za Čelsi jer je osam meseci morao da odsustvuje zbog povrede kolena. Sa Čelsijem je osvojio engleski šampionat 2005, 2006. i 2010. godine.

Iako je u protekloj sezoni malo igrao, gol koji je postigao u aprilu u derbiju sa Mančesterom junajtedom obezbedio je pobedu Čelsiju od 2:1 i osigurao titulu.

Povezana vest:  UEFA danas o prekinutom meču Srbija - Albanija

Engleski mediji pišu da su za Kola zainteresovani glavni Čelsijevi gradski rivali – Arsenal i Totenhem. Nagađa se da bi Kol možda pre moga da završi u Totenhemu, obzirom da klub sada vodi Hari Rednap (Harry Redknapp), menadžer koji ga je trenirao dok je nastupao za Vest Hem.