Izborna Skupština fudbalskog kluba Partizan na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo, počela je danas u Beogradu.

U izboru za predsednika su kandidat aktuelnog rukovodstva Ivan Ćurković, koji predvodi Radnu grupu otkako je prethodna uprava prošlog decembra podnela ostavku, i bivši funkcioner kluba Nenad Bjeković.

Pre početka Skupštine, Ostoji Mijailoviću, koji podržava Bjekovića, nije dozvoljen ulaz u Sportski centar u Zemunu pošto je izbačen iz članstva, jer je izabran u Izvršni odbor Zajednice Superligaša kao predstavnik Borca iz Čačka.

Posle toga, Bjeković i član Skupštine Partizana Veljko Odalović su pregovarali s direktorom kluba Milošem Vazurom i predsednikom Nadzornog odbora Vladimirom Vuletićem da puste u salu Mijailovića, ali on do početka sednice nije ušao.

Povezana vest:  EURO 2012, Santoš: Grčka igra bolje kada je u teškoj situaciji

Vuletić je rekao da su Mijailović i Dragoljub Vukadinović izbačeni iz Skupštine zbog aktuvnosti u drugim klubovima (Borac i Metalac) i da nemaju pravo da glasaju.

Sednici prisustvuje 58 delegata od 65, odnosno u Zemunelu je 54 delegata, pošto su četiri delagata dala punomoćje drugima: to su Vlade Divac, Tomislav Karadžić, Dragan Bjelogrlić i Srđan Dragojević.

Skupština nije bila ni počela, a već su izbili prvi problemi, pošto se opozicija nije složila sa izborom Radnog predsedništva, odnosno izbor tog tela pretvorio se u paravi curkus i nešto što se odavno nije videlo na skupštini bilo kog sportskog kluba.

Povezana vest:  Prevremeni izbori u fudbalskom klubu Crvena zvezda

Problem je nastao pošto je Vuletić, koji predsedava skupštini, počeo da prebrojava glasove, a delegati koji su protiv aktuelnog rukovodstva su se pobunili jer nisu svi njihovi predstavnici ušli u salu.

Delegati obe suprotstavljenje strane su govorili u glas, bilo je psovanja i vređanja, a generalni derektor kluba Miloš Vazura je u jednom trenutku zamolio obezbeđenje da udalji iz sale svakog ko bude prekidao sednicu.

Povezana vest:  Skolari demantovao da je razgovarao sa brazilskim savezom

Na to je reagovao bivši predsednik Dragan Đurić, koji mu je sve vreme dobacivao.

-Molim? Šta si rekao, psuješ! Ja nisam ostavio dug kao ti! – odgovorio je Vazura Đuriću.

Najglasniji delegati opozicije su Dragan Đurić, Savo Milošević i Zvonko Varga, a Milošević je u jednom trenutku ušao u žučni verbalni sukob s Milanom Obućinom.

Rasprava o tome da li ima kvoruma i da li je radno predsedništvo izabrano na propisan način traje već sat vremena.