Selektor Rumunije Angel Jordanesku rekao je danas da se njegovi fudbaleri neće uplašiti Francuske, uprkos tome što predstojećeg protivnika smatra favoritom za osvajanje Evropskog prvenstva.

-Francuska je favorit za osvajanje turnira. Taj tim vredi stotine miliona evra. Ali, kao i svaka ekipa, i Francuska ima mnogo nedostataka i nećemo sedeti skrštenih ruku, pokušaćemo da im naudimo – rekao je Jordanesku na konferenciji za novinare.

Rumunija će igrati protiv domaćina Francuske na otvaranju Evropskog prvenstva. Utakmica će početi sutra u 21.00 na stadionu Sen Deni.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2014, Amerikanci gostuju na tri od prva četiri meča

Jordanesku je naveo da je njegov stručni štab detaljno analizirao protivnika i da očekuje da će Francuska napasti od početka utakmice.

-Očekujem da će Francuska biti prilično agresivna na početku. Siguran sam da su moji igrači spremni za to i da će prebroditi pritisak i terensku dominaciju protivnika na početku – dodao je Jordanesku.

Jedan od najiskusnijih rumunskih fudbalera Razvan Rac kazao je da se njegov tim ne plaši protivnika.

Povezana vest:  Mata: Moj nepostojeći gol nije odlučio pobednika

-Francuska je najjača ekipa u našoj grupi, ima mnogo igrača iz najvećih klubova. Vrede na tržištu mnogo više od nas, ali to ne znači da su već pobedili – kazao je Rac.

Njegov saigrač Gabrijel Torže rekao je da Rumuniju ništa ne može da uplaši.

-Moramo dobro da počnemo utakmicu. Ako tako bude, imamo šanse za pobedu. Ništa ne sme da nas uplaši. Nema lakih utakmica, pogotovo ova to neće da bude. Veoma smo motivisani – rekao je Torže.

Povezana vest:  FRANCUSKA LIGA, Rezultati 20. kola i tabela Le Championnat

Poslednjem treningu na stadionu Sen Deni kod Pariza prisustvovao je i rumunski premijer Dačijan Ćološ, koji je pružio podršku fudbalerima i stručnom štabu.

Pored Rumunije i Francuske, u Grupi A su još Švajcarska i Albanija, koje će svoju utakmicu prvog kola igrati u subotu od 15.00 u Lensu.