Fudbalska reprezentacija Portugala plasira se večeras u četvrfinale Evropskog prvenstva, pošto je u Lensu pobedili Hrvatsku sa 1:0 posle produžetaka.

Nakon 90. minuta rezultat je bio 0:0, a pobedu Portugalu doneo je Rikardo Kvarezma u 117. minutu.

Portugal će u četvrtfinalu igrati protiv Poljske, koja je ranije danas pobedila selekciju Švajcarske.

Fudbaleri Hrvatske i Portugala odigrali su možda i najlošiju utakmicu od početka Evropskog prvenstva, što najbolje ilustruje i podatak da do samog finiša utakmice nije bilo niti jednog udarca u okviru gola.

Povezana vest:  JELENA SUPER LIGA, Rezultati, strelci i tabela četvrtog kola Super lige

U prvih 45 minuta vredne pomena su šanse Pepea u 25. minutu kada je pokušao glavom i Ivana Perišića, koji je pet minuta kasnije utrčao u kazneni prostor po desnoj strani, stvorio sam sebi prostor ali je na kraju pogodio samo spoljni deo mreže.

Hrvatska je u 62. minutu imala dobru priliku. Dario Srna je izveo slobodan udarac, a Domagoj Vida je sa peterca šutirao glavom, ali pored gola.

Povezana vest:  Rekonstrukcija "Marakane" koštaće oko 390 miliona dolara

Vida je u drugom produžetku, u 113. minutu, ponovo bio u sličnoj situaciji, ali je glavom šutirao preko gola.

Tri minuta kasnije Ivan Perišić je mogao da reši meč, ali je pogodio stativu, a odmah nakon te prilike Hrvatske usledio je kontranapad Portugala. Nani je uposlio Kristijana Ronalda, njegov udarac je Danijel Subašić odbranio, a na odbijenu loptu je natrčao Kvarezma i odveo svoju reprezentaciju u četvrtfinale.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati današnjih utakmica 17. kola i tabela

U nekoliko preostalih minuta Hrvatska je sve karte bacila na napad, ponovo je pokušao Vida, ali rezultat se nije menjao.