Fudbaleri Crvene zvezde remijem su počeli odbranu titule u Super ligi Srbije, pošto su danas na svom stadionu igrali nerešeno 2:2 sa Napretkom iz Kruševca. Gosti su vodili golovima Marka Gobeljića u 42. i Alekse Vukanovića u 47. minutu, dok su golove za Zvezdu dali Srdjan Plavšić u 60. i Predrag Sikimić u 81.

Trener crveno-belih Miodrag Božović izostavio je iz tima Aleksandra Kataija, Luisa Ibanjesa i Mičela Donalda, dok je Ugo Vijeira ušao u igru sa klupe. On je odlučio da ih odmori pred utakmicu sa Ludogorecom, koju će Zvezda u utorak igrati u Bugarskoj.

Zvezda je celu utakmicu protiv Napretka igrala napadački, dok je gost iz Kruševca bio povučen i čekao prilike iz kontranapada, posle kojih je i postizao golove.

Povezana vest:  Ronaldo: Za nekoliko dana ću saopštiti odluku

Domaćin je igrao dobro na početku i u devetom minutu imao veliku šansu, kada je golman Borca Nikola Petrović odbranio šut Slavoljuba Srnića, koji je bio u izglednoj poziciji na sedam metara od gola. Potom je dobru priliku imao i Predrag Sikimić, kome je šut izblokiran pošto se lopta odbila do njega nakon greške odbrambenog igrača kruševačkog tima.

Napredak je poveo pred poluvreme, kada je iskoristio grešku Zvezde na sredini terena. Aleksandar Luković je pokušao da istrčavanjem preseče pas, ali pravo u protivničkog igrača, koji je iz prve poslao loptu Gobeljiću, koji je bio brži od Tomasa Fibela, izašao sam ispred Damira Kahrimana i lako ga savladao.

Gosti su drugi gol dali već posle dva minuta drugog dela, pošto su ponovo bili jedan na jedan sa golmanom Zvezde i Vukanović je lako postigao pogodak.

Povezana vest:  Hari Redknap: Borba za Ligu šampiona do zadnje utakmice

Dva gola zaostatka bili su dodatni motiv domaćim igračima, koji su imali nekoliko šansi, a inicijativa se isplatila u 60. minutu, kada je Plavšić lepim golom posle šuta sa 25 metara savladao Petrovića.

Napredak je dva minuta posle primljenog pogotka imao šansu da ponovo stekne dva gola prednosti, kada je lopta došla u peterac do Vukanovića, posle čijeg je šuta i bloka Mihaila Ristića pogodila prečku.

Zvezda je potom konstantno stvarala šanse, a u 81. minutu je izjednačila kada je Sikimić udarcem glavom postigao pogodak, nakon odličnog prodora i centaršuta Pabla Moučea sa desne strane.

Povezana vest:  Lacio pobedio Udineze

Aktuelni šampion je u 90. minutu imao veliku priliku da preokrene, kada je Damjan Le Talek odlično skočio na 10 metara od gola, ali je lopta otišla malo pored gola. Potom je Vijeira atraktivno pokušao „makazicama“, ali je i on bio neprecizan.

Napredak je posle drugog primljenog gola bio potpuno povučen, ali je ponovo u poslednjim trenucima uspeo da još jednom napadne iz kontranapada, posle kog je imao dobru priliku, ali je Kahriman dobro odbranio šut glavom Nenada Šljivića.

Utakmica kojom je počela nova sezona Super lige nije izazvala veliku pažnju publike, pošto je na stadionu „Rajko Mitić“ bilo svega oko šest hiljada gledalaca.