Trener fudbalera Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je danas da je plasman u Evropu i ove sezone primaran cilj tog kluba, iako je ocenio da će biti teško naći se u vrhu Super lige.

-Klub raste iz godine u godinu, kako organizaciono tako i što se tiče rezultata. Naravno da nam je i ove sezone u planu izlazak u Evropu. Jako je teško ući u sam vrh, biti prvi, drugi… Naravno, uradićemo da što bolje odigramo sezonu. Prva i osnovna ambicija je izlazak u Evropu – rekao je Lešnjak na konferenciji za novinare u Beogradu.

Čukaručki će utakmicom protiv Radničkog iz Niša početi sezonu u Super ligi. Klub sa Banovog brda prethodno je igrao kvalifikacije za Ligu Evropa, u kojima je eliminisan od mađarskog Videotona.

Povezana vest:  „Orlovi" poraženi u prijateljskoj utakmici: Srbija - Belorusija 3:4

Lešnjak je naveo da će ova sezona biti specifična jer je promenjen tim.

-Pored toga što smo već odigrali utakmice u kvalifikacijama za Ligu Evrope, prodali smo neke igrače, zatvorili smo budžet. Svi znamo da smo ostali bez Nenada Mirosavljevića koji je prestao da igra, Andrije Pavlovića, Bojana Ostojića i Filipa Stojkovića. Poslednja trojica su bila u timu prvenstva. Nadam se da smo sa igračima koje smo doveli nadomestili njihove odsustvo – kazao Milan Lešnjak.

Trener Čukaričkog je kazao da očekuje tešku utakmicu u Nišu, pošto je Radnički kvalitetan tim.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2012, Rezultati i tabele večerašnjih utakmica

-Početak je prvenstva, Radnički je donekle nepoznanica za nas, ali očekujem da budu izuzetno disciplinovani i biće zaista teško. Obično su utakmice na samom otvaranju sezone dosta nepredvidive. Potrudićemo se da pružmo maksimum i ostvarimo dobar rezultat – kazao je on.

Lešnjak je rekao da su njegovi fudbaleri profesionalci i da ne bi trebalo da bude problem to što su u četvrtak imali tešku utakmicu protiv Videotona.

-Biće najverovatnije promena u sastavu, kako bi sveži igrači mogli da budu na terenu. Ali, svi smo profesionalci i ko nije spreman da se prilagodi tome da odigra tri utakmice u nedelju dana, on i ne može da bude profesionalac – rekao je Lešnjak.

Povezana vest:  Atalanta ubedljiva protiv Đenove

Fudbaler Čukaričkog Milan Tomić, koji je ovog leta došao iz Radničkog u kom je igrao dve sezone, rekao je da će predstojeći susret biti težak, ali i zanimljiv.

-Moramo da budemo od početka meča koncentrisani na najvišem nivou kako bismo sproveli sve zadatke koje nam trener bude postavio. Onda verujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat za nas. Radnički ima dobar tim koji krasi borba, disciplina, organizacija i uz sve to dolaze dobri rezultati – rekao je Tomić.

Utakmica između Radničkog i Čukaričkog igraće se sutra od 20.00 na stadionu Čair u Nišu.