Novi veliki izazov je pred fudbalerima Crvena zvezde. Prva prepreka u kvalifikacijama za Ligu Šampiona je uspešno prebrođena, ali treće kolo donosi duel sa znatno jačim i poznatijim protivnikom.

Dvomeč sa Valetom bio je prilika za uigravanje i testiranje evropskih mogućnosti crveno-belog tima. Izabranicima Miodraga Božovića tak sada sledi ono pravo. Od duela sa šampionom Bugarske zavisi sudbina kluba u Evropi.

Povezana vest:  Anhel Vljar privremeno vodi UEFA umesto Platinija

Ukoliko eliminiše Ludogorec, Zvezda će u najgorem slučaju obezbediti igranje u grupnoj fazi Lige Evrope. Srpski šampion, dakle, mora ići na sve ili ništa. Zbog toga se gostovanje u Bugarskoj može porediti samo sa onim Kijevu 2000. godine, ili u Glazgovu 2007, kao prilika koja se ukazuje Zvezdi tek na svakih desetak godina.

Ludogorec već ima reputaciju u evropskim okvirima. Pet godina zaredom su šampioni Bugarske, i već imaju iskustvo igranja u Ligi Šampiona.

Povezana vest:  Nejmar ostaje u Santosu

Klub je doživeo neverovatan uspon u 21. veku, nakon što je veći deo svoje istorije proveo u nižim ligama.

Pre nekoliko sezona bio je koban za fudbalere Partizana. U prethodnoj rundi kvalifikacija, eliminisao je podgoričku Mladost. Zvezda će pokušati da konačno prekine lošu tradiciju klubova iz bivše Jugoslavije u duelima sa bugarskom ekipom.

Gledaoci Sport Kluba imaće priliku da gledaju direktan prenos i duela iz Bugarske i revansa sa stadiona „Rajko Miticć, uz već uobičajen uvod iz našeg studija. Crvena zvezda piše novu stranicu svoje istorije. Budite njeni svedoci.

Povezana vest:  Milan vraća Ibrahimovića ako izbori Ligu šampiona?