Fudbaleri Bačke i Partizana odigrali su večeras u Novom Sadu nerešeno 0:0 u utakmici prvog kola Super lige Srbije. Partizan je tako posle dvomeča sa Zaglebjem u kvalifikacijama za Ligu Evropa odigrao i treću utakmicu u kojoj nije uspeo da postigne gol. Navijači crno-belih su na stadionu Karadjordje u Novom Sadu u više navrata skandirali: „Uprava napolje“ i „Tomiću odlazi“.

Crno-beli su u prvom poluvremenu imali više loptu u svom posedu, ali nisu uspeli da materijalizuju terensku inicijativu, odnosno nisu niti jednom šutirali u okvir gola.

Povezana vest:  Kosovska selekcija bez golova protiv Haitija

Na drugoj strani, Bačka se uglavnom branila, ali je debitant u Super ligi Srbije imao i najbolju šansu u prvih 45 minuta. Bačka je do prednosti mogla već u devetom minutu, ali je Miroslav Bjeloš sa ivice šesnaesterca pogodio prečku Partizanovog gola.

Ekipa iz Humske je jedinu pravu priliku u prvom poluvremenu imala u 31. minutu kada je lopta posle kornera i pokušaja Djurdjića stigla do Miroslava Radovića ali golman Bačke dobro intervenisao.

Povezana vest:  Ivica Iliev potpisao za Vislu iz Krakova

Crno-beli su na početku drugog poluvremena, u 49. minutu, tražili penal pošto je oboren Darko Brašanac, ali sudija procenio da je prekršaj bio van kaznenog prostora.

Izabranici Ivana Tomića su, kako je utakmica odmicala, sve više stezali obruč oko gola Bačke. U 70. minutu veliku šansu je imao Brašanac, a potom je u 81. minutu Miroslav Bjeloš zaradio drugi žuti karton i olakšao posao ekipi iz Beograda, ali golova do kraja meča ipak nije bilo.

Povezana vest:  Runi zbog povrede kolena još dve nedelje van terena

Partizan u drugom kolu Super lige Srbije igra protiv Napredka u Kruševcu, dok Bačka gostuje Vojvodini.