Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da je zadatak njegovih fudbalera pobeda protiv Ludogoreca u sutrašnjoj utakmici i da će prvi susret biti važniji od revanša u Beogradu jer će mnogo toga odrediti.

-Ova utakmica je možda važnija od one što će se igrati u Beogradu. Ako ostvarimo dobar rezultat, to bi rešilo mnoge stvari. Igraćemo onako kako znamo i umemo. Teško da ćemo da se branimo. Igramo fudbal, na našim utakmicama uvek ima golova, koje očekujem i sutra – rekao je Božović na konferenciji za novinare u Razgradu.

Zvezda će sutra gostovati Ludogorecu u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Prema Božovićevim rečima, treba uraditi sve što je u mogućnostima igrača Zvezde da se napravi dobar rezultat, ali da neće biti „smak sveta“ ako se to ne desi.

Povezana vest:  Staridž: Ja sam najbolji napadač Liverpula

-Svaka utakmica je priča za sebe. Igrači nemaju nikakav pritisak jer niko nije rekao da ćemo da se plasiramo u Ligu šampiona. Ovo uopšte nije utakmica biti ili ne biti. Niko neće posle ove utakmice da završi sa životom – kazao je Božović.

Kako je rekao, eventualnim trijumfom u dvomeču sa Ludogorecom se njegovoj ekipi ukazala šansa da igra bar Ligu Evropa. „Nismo imali dovoljno vremena za pripremu, ali ko nas pita“, dodao je.

Povezana vest:  Britanski parlament raspravlja o rasizmu u Premijer ligi

On je istakao da glasine oko eventualne kazne Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog navijačke koreografije na utakmici sa Valetom uopšte ne remete ekipu.

-To me uopšte ne remeti, a nisam primetio da remeti igrače. Nadam se da se to neće desiti. Bilo bi mnogo srećnih i zadovoljnih, ali se nadam da toga neće biti – rekao je Božović.

Povezana vest:  Milan na bod od titule šampiona

Trener crveno-belih je zahvalio treneru Ludogoreca Georgi Dermendžijev, koji je pohvalno govorio o Zvezdi kao klubu.

-Imamo veliki klub, ali treba da bude i velika ekipa. Da bi se stvorila velika ekipa treba da prodje mnogo vremena. Potrebno je vreme da se napravi sastav koji može uspešno da igra u Ligi šampiona i bude tim za respect – rekao je Božović.

Utakmica će se igrati sutra od 20.00 po srednjeevropskom vremenu na stadionu Ludogorec arena u Razgradu.