Menadžer Čelsija Antonio Konte insistira na ostanku srpskog fudbalera Nemanje Matića jer smatra da će uskoro postati jedan od od najboljih vezista na svetu.

Konte je demantovao engleske medije i spekulacije da će Matić napustiti londonski tim nakon transfera N’Goloa Kantea, što želi da iskoristi Juventus koji je spreman da izdvoji 30 miliona evra.

-Matić je veoma važan igrač za moj stil igre i taktičke zamisli. Nemanja zna da sam oduševljen njegovim stavom i posvećenosti. Siguran sam da radom sa njim može da postane fantastičan vezista, jedan od najboljih na svetu. Matić nije na prodaju – rekao je Konte, a prenosi Dejli Mejl.

Italijanski stručnjak veruje da Matić i Kante mogu da igraju zajedno u tandemu i budu čvrst bedem ispred poslednje linije.

Povezana vest:  Totenhem pobedio Midlsbro golom Kejna

-Kante je odličan igrač i on je bio jedna od naših glavnih meta. Zadovoljan sam što smo ga doveli i veoma je bitno da imamo mnogo fudbalera sa pravim stavom. Biću na „slatkim“ mukama u veznom redu, ali želim takve problem – zaključio je Konte.

Matić prošle sezone nije igrao na svom nivou, zbog čega nije jedno vreme u finišu nije bio standardan, iako je u šampionskoj godini „plavaca“ bio ključni igrač.

Povezana vest:  Arsenal pobedio šampiona Čelsi i osvojio FA Kup