Prvi teniser sveta Novak Djoković plasirao se u treće kolo masters turnira u Torontu, pošto je danas pobedio Žila Milera iz Luksemburga u dva seta, 7:5, 7:6(3). Djoković je u trećem kolu igrati protiv Čeha Radeka Štepaneka.

Djoković je kao prvi nosilac bio slobodan u prvom kolu, ali nije danas imao lak posao protiv 37. igrača na ATP listi.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Holandija u osmini finala

Obojica igrača bila su vrlo sigurna na svom servisu, tako da nije bilo ni prilike za brejk sve do 11. gema, kada je Djoković iskoristio svoju šansu, oduzeo rivalu servis i poveo sa 6:5. On je posle odbranio svoj servis i osvojio prvi set 7:5.

Obojica igrača imala su prvom setu više od 70 odsto uspešnosti na prvom servisu, a Simon napravio četiri asa, naspram jednog Djokovića.

Povezana vest:  Baloteli promoviše bezbednu upotrebu vatrometa

U drugom setu se takodje vodila velika borba. Djoković je u trećem gemu napravio brejk, ali je Simon odmah uzvratio i izjednačio na 2:2. Srpski reprezentativac je potom u devetom gemu napravio novi brejk, ali je njegov rival ponovo uzvratio i izjednačio na 5:5.

Obojica su posle osvojila gem na svom servisu, tako da je drugi set otišao u taj-brejk. Simon je tu prvi napravio mini-brejk i poveo 2:0, ali je Djoković posle toga napravio tri mini-brejka i dobio taj deo igre sa 7:3.

Povezana vest:  Terzić: Velika pobeda za čast kluba i fudbala