Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su prvu prvenstvenu pobedu ove sezone, pošto su danas na svom stadionu savladali Metalac sa 3:1 u drugom kolu Super lige. Strelci su bili Džon Ruis u 14, Ugo Vijeira u 38. i Marko Poletanović u 68. minutu. Pogodak za Metalac u 78. postigao je Nemanja Mladenović.

Ruisu i Poletanoviću su to bili debitantski golovi u Zvezdi, dok je Vijeira, drugi strelac kluba prošle, postigao prvi pogodak ove sezone.

Zvezda sada ima četiri boda. Crveno-beli će narednu utakmicu igrati u utorak, revanš susret trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Ludogoreca, a potom će u prvenstvu gostovati Mladosti u Lučanima.

Povezana vest:  Fudbalski huligani vršljaju a carina hvata obične navijace

Trener Miodrag Božović je, kao i u prvom kolu, promenio većinu igrača u odnosu na tim koji je igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U prvoj postavi je bilo čak osam novih igrača. Od onih koji su igrali u Razgradu, u prvih 11 bili su samo Damir Kahriman, Gelor Kanga i Zoran Rendulić.

Zvezda je dominirala protiv Metalca i lako stekla prednost u prvom poluvremenu, koju protivnik nije mogao da stigne.

Povezana vest:  ŠAH, PRVENSTVO SRBIJE (ŽENE), Nove pobede vodećih ekipa

Ruis je savladao Nemanju Belića pošto se lopta posle šuta Davida Babunskog odbila do njega, dok je Vijeira postigao pogodak pošto mu se lopta odbila kada je pokušao da doda saigraču. Poletanović je dao gol tako što mu se posle greške odbrane „otvorio“ put ka golu Metalca i on je šutem sa 18 metara lako savladao Belića.

Gosti su smanjili zaostatak posle nove greške Zvezdinog kapitena Aleksandra Lukovića, koji je izgubio loptu na svojoj polovini, a Mladenović je ostao sam pred Damirom Kahrimanom, koji je zakačio loptu, ali je šut igrača Metalca bio dovoljno jak, pa je golman crveno-belih bio nemoćan.

Povezana vest:  Duža pauza za Vilotića

Utakmica na stadionu „Rajko Mitić“ posmatralo je 7.120 gledalaca, koji su aplauzima pozdravili Zvezdine fudbalere, koji će u utorak posle 2:2 u Razgradu dočekati Ludogorec u revanšu kvalifikacija za Ligu šampiona.