Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da je zadovoljan današnjom pobedom nad Metalcem, a da mu je posebno drago zbog gola koji je dao Ugo Vijeira.

-Bez obzira na sve, kada date gol, čovek je zadovoljan. Fudbal se igra zbog golova. Meni je posebno drago zbog Uga, dugo nije mogao da da gol. Golgeterskih serija ima pozitivnih i negativnih, nadam se da će sada krenuti pozitivna – rekao je Božović novinarima posle utakmice u Beogradu.

Zvezda je zabeležila prvu pobedu u prvenstvu ove sezone, pošto je na svom stadionu sa 3:1 savladala Metalac u drugom kolu Super lige. Strelci za crveno-bele bili su Džon Ruis i Marko Poletanović, kojima su to bili debitanski golovi, kao i Ugo Vijeira, koji je konačno postigao pogodak ove sezone.

Povezana vest:  Stanković: Tužan sam, krivica je samo moja

Zvezda će u utorak dočekati Ludogorec u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, zbog čega je Božović izveo kombinovan sastav.

Kako je rekao, dopalo mu se kako je ekipa igrala, iako je neuigrana.

-Najvažnije je da oni počnu da se privikavaju jedni na druge jer je teško uigrati ekipu koja ne igra stalno zajedno. Računali smo na veliki broj utakmica i da moramo da napravimo dve ekipe, kako bi jedna mogla da igra u Evropi, a druga u prvenstvu. Daj Bože da se plasiramo, onda će biti slatke muke – rekao je Božović.

Povezana vest:  Mesi, Riberi i Ronaldo ušli u uži izbor

On je dodao da je niske i brze igrače njegovom tima posebno teško čuvati.

-Imali smo sve male, hitre igrače, koje je teško čuvati i zaustaviti ako se dobro kreću. Pet igrača koji su brzi i imaju dobru tehniku. Teško im je parirati kad se dobro kreću. Biće još utakmica – kazao je trener.

Upitan za stanje golmana Damira Kahrimana, koji je u drugom poluvremenu dobio udarac, Božović je uz osmeh odgovorio: „Golmani i kad dobiju udarac u glavu, nije opasno“.

Trener Metalca Nenad Vanić čestitao je Zvezdi na „sasvim zasluženoj“ pobedi.

Povezana vest:  Anigo trener tuniskog Esperansa

-Mi smo hrabro počeli pokušavajući da iznenadimo Zvezdu. Ohrabreni da možemo značajnije da napravimo, neplanirano smo izašli, imali šest-sedam igrača blizu Zvezdinog gola, što nije dobro. Zvezda to može da kazni u svakom momentu. Mogu da budem zadovoljan nekim delovima utakmice, ali smo ostavljali prostor protivniku, koji je zasluženo pobedio – rekao je Vanić.

Vanić je poželeo Zvezdi da u utorak protiv Ludogoreca prikaže još bolju igru i zabeleži još bolji rezultat.

Metalac će u trećem kolu Super lige u Gornjem Milanovcu dočekati Napredak, dok će Zvezda gostovati Mladosti u Lučanima.