Trener Real Madrida Zinedin Zidan rekao je da je zadovoljan saradnjom i igrom iskusnih i starijih fudbalera u svojoj ekipi u utakmici Superkupa Evrope, u kojoj je „kraljevski“ klub pobedio Sevilju posle produžetaka.

Real je sinoć u Trondhajmu osvojio Superkup Evrope, pošto je posle produžetaka pobedio Sevilju sa 3:2. Aktuelni šampion Evrope poveo je u 21. minutu golom Marka Asensija, a izjednačio je Franko Vaskes u 41. minutu.

Povezana vest:  Snajder ima anemiju i iscrpljen je

Vođstvo Sevilji doneo je Jevgen Konopljanka u 72. minutu iz jedanaesterca, a Real je izborio produžetak golom Serhija Ramosa u trećem minutu sudijske nadoknade vremena. Pobedu „kraljevskom“ klubu doneo je Karvahal u 119. minutu.

Zidan je iz ekipe izostavio nekolicinu standardnih igrača, među kojima Kristijana Ronalda, Gareta Bejla i Tonija Krosa i priliku je priužio mlađim fudbalerima.

Povezana vest:  Novi kiks Intera, rezultati i tabela

-Imamo veoma dobar tim, imamo iskusne igrače i mlade igrače, a upravo to želim u svom timu. U ekipi nije bilo četvorice ili petorice standardnih, ali ovo je dobar tim. Na kraju se sve svodi na ekipu, grupa je važna – rekao je Zidan.

On je ipak izdvojio kapitena Ramosa.

-Serhio Ramos je naš kapiten, važan igrač i uvek je tu da nam zaradi trofej. Nisam mu davao posebne instrukcije, a sa takvim igračem se uvek vidi razlika na terenu. On je sazreo kao igrač, a u ovom finalu bio je upravo tamo gde je trebalo da bude – naveo je bivši fudbaler Reala i francuske reprezentacije Zidan.

Povezana vest:  Štrajk u Seriji A 11. i 12. decembra