diego_forlan_urugvajSP JUŽNA AFRIKA

 

Forlan zadovoljan što je izbegnuta Argentina

 

Fudbaler Urugvaja Dijego Forlan izjavio je danas posle pobede u meču sa Meksikom da je najvažnije da se njegova ekipa plasirala u naredni krug sa prvog mesta u grupi i tako izbegla Argentinu u sledećem meču.

Urugvaj je pobedio Meksiko sa 1:0 i završio prvi deo takmičenja na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi na prvom mestu u Grupi A.

Povezana vest:  Valjekano i Betis odigrali nerešeno 2:2

-Kontrolisali smo loptu veoma dobro i to je bio težak posao za nas – rekao je Forlan.

Urugvaj se poslednji put plasirao u drugi krug takmičenja na SP 1990. godine, a u Južnoj Africi osvojio je sedam bodova iz tri utakmice.

Selektor Urugvaja Oskar Tabarez istakao je da je njegov tim imao loše, ali i dobre trenutke, a da se utakmica srećno za njih završila.

Povezana vest:  CAF suspendovao predsednika Fudbalskog saveza Liberije

Meksiko, koji se plasirao u naredni krug sa druge pozicije u grupi, i Južna Afrika završili su takmičenje u grupi sa po četiri boda.

-Ostaje gorak ukus. Zaista sam nesrećan kakvim rezultaom se završila utakmica i kako smo igrali – rekao je meksički reprezentativac Rafael Markez.

Meksiko će igrati sa Argentinom, a Urugvaj će znati protivnika posle utakmica u Grupi B. Za drugo mesto konkurišu čak tri ekipe – Grčka, Nigerija i Južna Koreja.

Povezana vest:  Nameštao mečeve u Kini i gostovanje Mančester junjteda