Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su danas na svom stadionu pobedili Radnik sa 5:0, u šestom kolu Super lige Srbije.

Strelci su bili kapiten Aleksandar Luković iz penala u 36, Petar Orlandić u 41. i 78, Slavoljub Srnić u 74. i Predrag Sikimić u 88. minutu.

Zvezda je prva na tabeli sa 16 bodova, dok je Radnik na 12. mestu sa šest.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Njukasl ubedljiv u prvoj pobedi u Premijer ligi

Trener crveno-belih Miodrag Božović izveo je rezervni sastav, a u odnosu na utakmicu u četvrtak protiv Sasuola u baražu za Ligu Evropa, u kojoj je Zvezda ubedljivo poražena, u postavi su bili samo Damir Kahriman, Damjan Le Talek i Aleksandar Katai.

Uprkos tome, Zvezda je bez problema savladala Radnik, a pobeda se ni u jednom trenutku nije dovodila u pitanje.

Crveno-beli su do prednosti došli iz penala koji je Aleksandar Vasić dosudio pošto je Nikola Radović rukom blokirao centaršut Marka Petkovića. Samo četiri minuta kasnije Zvezda je povećala prednost pošto je Orlandić imao lak posao posle dodavanja Dušana Anđelkovića.

Povezana vest:  SP JAR, Obala Slonovače samo teoretski u igri

Domaćin je prednost od 3:0 stekao u 74. minutu, kada je golman Radnika Ognjen Čančarević odbranio Orlandiću, a lopta se odbila do Srnića koji je poslao loptu u gol između nekoliko fudbalera gostiju.

Zvezda je do kraja utakmice deklasirala Radnik. Prvo je Orlandić postigao svoj drugi gol posle asitencije Gelora Kange, a pošto je ponovo ostao sam pred praznim golom, a potom je Sikimić, koji ga je zamenio, iskoristio dodavanje Srnića.

Povezana vest:  Katai dobio poziv od Tumbakovića

Utakmicu na stadionu „Rajko Mitić“ posmatralo je samo 3.352 gledalaca.