Fudbaleri Vojvodine pobedili su večeras u Beogradu Čukarički sa 3:1, u šestom kolu Super lige Srbije.

Golove za Novosađane postigli su Aleksandar Paločević u 21. i 67. minutu i Filip Malbašić u 73. minutu, a strelac jedinog pogotka za Čukarički bio je Igor Matić u 61. minutu iz jedanaesterca.

Vojvodina je večerašnjom pobedom zadržala drugo mesto na tabeli Super lige, sa 13 bodova, dok je Čukarički ostao na pretposlednjem, 15. mestu sa četiri boda.

Povezana vest:  Zvezdi i Vojvodini zabranjen transfer novh igrača

Čukarički je bolje počeo utakmicu, imao je inicijativu, ali nije uspevao da ugrozi gol rivala, dok je Vojvodina čekala priliku iz kontranapada.

Novosađani su do vođstva stigli iz prve prave prilike na utakmici. Nikola Antić centrirao je u 21. minutu iz slobodnog udarca sa oko 40 metara levo iskosa, a Aleksandar Paločević umakao je defanzivcima Čukaričkog i ostao sam ispred Nikole Petrića kog je lako savladao u situaciji „jedan na jedan“.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Tošić: Hoćemo pobedu, od derbija nam zavisi cela sezona

Posle vodećeg gola gosti su uspostavili ravnotežu, a do poluvremena imali su nekoliko dobrih situacija pred golom Čukaričkog, ali nisu ozbiljnije ugrozili Petrića.

Čukarički je ofanzivno ušao u drugo poluvreme, a do izjednačujućeg pogotka stigao je u 61. minutu. Bogdan Planić oborio je u šesnaestercu Aleksandra Jevtića, pa je sudija Danilo Grujić dosudio penal za Čukarički. Siguran izvođač najstrožne kazne bio je kapiten Matić.

Povezana vest:  Fiorentina očekuje Rosija i Gomeza za finale kupa

Čukarički je nastavio s ofanzivnom igrom, ali je Vojvodina veoma brzo vratila vođstvo. Paločević je posle nešto dužeg napada sjajnim udarcem sa oko 20 metara savladao Petrića, da bi konačan rezultat u 73. postavio Malbašić nakon dobrog kontranapada.

Čukarički će u narednom kolu igrati u Ivanjici protiv Javora, dok će Vojvodina dočekati Spartak.