Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai, jedini igrač iz domaće Superlige koji se našao na spisku selektora Slavoljuba Muslina za meč sa Irskom, izjavio je da bi plasman na Mundijal u Rusiju bio najbolji lek za sve neuspehe i vratio veru u srpski fudbal.

-Bio sam pozivan i pred meč sa Albanijom, odnosno Portugalijom, ali sam prvi nastup ostvario protiv Češke. I ne znam koliko je dobro da sada iznosim neke prognoze, jer sam po stažu najmlađi. Rekao bih, ipak, da je u prošlosti bilo stvari koje želimo svi da zaboravimo ili arhiviramo, a sada je važno da ostanemo pozitivni i gledamo u budućnost. Svi želimo isto, očekujemo isto, a to je povratak na veliku scenu i odlazak Srbije u Rusiju – rekao je Katai za sajt FS S.

Prema njegovim rečima, kvalitet srpskog tima nije sporan i može da se „nosi“ sa svim rivalima u grupi.

Povezana vest:  Bajer tri meča bez Kadleca

-Pred nama je novi početak, uveren sam da imamo kvalitet, a odlazak u Rusiju vratio bi veru u fudbal i imao pozitivnog uticaja na mnoge stvari. Nema izrazitog favorita. Austriju, Vels i Republiku Irsku gledali smo i na minulom EP u Francuskoj, dovoljno da se uverimo da nikome neće biti lako. Sa svima možemo da igramo i sami smo gospodari svoje sudbine – poručio je Katai.

Povezana vest:  Korać: FSS ne želi Novi Pazar u Super ligi

Srbija prvi meč u kvalifikacijama igra protiv Irske u Beogradu 5. septembra od 20.45 sati.