Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je danas da njegovi fudbaleri neće odustati od pokušaja da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evropa, ali da će i sve osim poraza od AZ-a u revanšu baraža biti pozitivan rezultat.

-Došli smo da se pokažemo u što boljem svetlu, da pokažemo da nismo imali sreće, da smo zaslužili u najmanju ruku nerešeno u prvoj utakmici. Teško je pričati o prolasku dalje. Fudbal je čudna igra i dok god postoje šanse, sve je moguće. Mnogo smo uradili, došli do poslednjeg koraka i biću ponosan na svoje igrače i da ne uspemo – rekao je Lalatović na konferenciji za novinare u Alkmaru.

Vojvodina će sutra gostovati AZ-u u Holandiji u revanšu baraža za Ligu Evropa. Srpski klub je u prvoj utakmici izgubio sa 3:0. Lalatović je ocenio da je srpski klub, po svim analizama, nesrećno izgubio 3:0 u prvoj utakmici igranoj prošle nedelje u Novom Sadu.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Morata u centru pažnje pred duel sa Italijom

Trener novosadskog kluba je kazao da je „stekao utisak“ da njegova ekipa ne bi mogla da prođe u grupnu fazu „kako god da je igrala u prvoj utakmici“.

-Videli smo da možemo da igramo protiv AZ-a. Presudilo je njihovo iskustvo jer igraju mnogo jaču ligu od naše. Nemamo u prvenstvu ovako jake utakmice, osim možda dve godišnje. Imali smo svoje šanse, pogotovo u prvom poluvremenu. Da smo postigli prvi pogodak, ko zna u kom bi pravcu išla utakmica. Na 2:0 smo oštećeni za čist penal – kazao je Lalatović.

Lalatović je istakao da bi prolaz u grupnu fazu „bio fenomenalan“, ali da „treba biti realan“ jer će biti „jako teško“. „Sve osim poraza će biti pozitivan rezultat“, dodao je.

Povezana vest:  Gigs glavni kandidat za selektora Velsa

Vojvodina će biti oslabljena neigranjem povređenih Uroša Stamenića i Nikole Trujića, dok je Lalatović odlučio da zbog rotacije ne povede štopera Vladimira Kovačevića. Lalatović je rekao da bi Trujić odgovarao njegovom timu u Alkmaru, ali da veruje da će ga Nikola Ašćerić ili Miloš Trifunović dostojno zameniti.

Prema njegovim rečima, prednost AZ-a je to što pred punim stadionima igra jaku ligu u kojoj su odlični klubovi poput Ajaksa, PSV-a i Fejenorda, što je način kako se prave igrači, kao i da je veliki problem za srpski fudbal što to nema.

Lalatović je rekao da je Vojvodina uprkos svemu veliki klub i da to želi da pokaže u Holandiji. On je, takođe, govorio o problemima sa kojim se susreću svi u srpskom fudbaleru.

Povezana vest:  Utakmice šesnaestine finala Kupa u sredu

-Klub napreduje iz godine u godinu. Ali, od kada sam trener, prodali smo šest igrača, što je veliki hendikep. Živimo od te prodaje, nismo klub u kom igrači mogu da zarađuju 500.000 evra godišnje, već hiljadu-dve mesečno. Kada bi ovaj tim ostao na okupu, uz tri-četiri zvučnija pojačanja, mislim da bismo imali šanse da uđemo sledeće sezone u grupnu fazu – rekao je on.

-Bez obzira na to, odigrali smo osam utakmica u Evropi, imali najviše pobeda od svih srpskih klubova, a sa najmanjim budžetom, a pritom nas je najviše igrača napustilo – dodao je Lalatović.

Utakmica će se igrati u četvrtak u 20.00 na stadionu Afas u Alkmaru.