Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joahim Lev pozvao je danas u nacionalni tim trojicu osvajača srebrne medalje sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Na spisku Leva našao se defenzivac Hofenhajma Niklas Šule, koji tek treba da debituje za A reprezentaciju, kao i igrač Bajer Leverkuzena Julijan Brant i vezista Šalkea Maks Majer.

Njih trojica bili su deo olimpijske reprezentacije Nemačke, koja je u Riju osvojila srebro nakon poraza od Brazila u finalu.

Nemačka u sredu igra prijateljsku utakmicu protiv Finske u Menhengladbahu, a 4. septembra, na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, igra protiv Norveške u gostima.

Povezana vest:  Voker produžio ugovor sa Totenhemom do 2019. godine

Meč protiv Finske biće ujedno i oproštajna utakmica Bastijana Švajnštajgera od nacionalnog dresa. Od reprezentacije treba da se oprosti i Lukaš Podolski, ali je povredjen, pa će svoju oproštajnu utakmicu odigrati nekom drugom prilikom.

-Odlaskom Bastijana gubimo kapitena i jednog od stubova tima. Bio je izuzetno važan i na terenu i van njega. On napušta tim, ali ostaje nekoliko iskusnih igrača. Od njih očekujem, a znam da hoće, da preuzmu više odgovornosti, posebno za mladje igrače – rekao je Lev.

Povezana vest:  Još jedan Brazilac ide iz Japana na Bliski istok

Nemačka svoj put ka odbrani titule šampiona sveta počinje utakmicom protiv Norveške.

-Naš cilj u naredne dve godine je da izgradimo tim koji će biti u stanju da odbrani titulu u Rusiji. Imamo iskusne igrače koji su okosnica tima, ali želimo da i mladjima pružimo šansu da pokažu šta mogu – rekao je Lev.

Na spisku su:

Golmani: Manuel Nojer (Bajern Minhen), Bernd Leno (Bajer Leverkuzen) i Mark-Andre ter Štegen (Barselona).

Povezana vest:  Inter: Maikon i Baloteli nisu na prodaju!

Odbrambeni igrači: Emre Džan (Liverpul), Jonas Hektor (Keln), Benedikt Hevedes (Šalke), Džošua Kimih (Bejern Minhen), Škodran Mustafi (Valensija), Niklas Šule (Hofenhajm) i Džonatan Ta (Bajer Leverkuzen).

Fudbaleri sredine terena: Karim Belarabi (Bajer Leverkuzen), Julijant Brant (Bajer Leverkuzen), Julijan Dreksler (Volfsburg), Sami Kedira (Juventus), Toni Kros (Real Madrid), Maks Majer (Šalke), Mesut Ozil (Arsenal), Bastijan Švajnštajger (Mančester junajted), Julijan Vejgl (Borusija Dortmund).

Napadači: Mario Gece (Bajern Minhen), Tomas Miler (Bajern), Andre Širle (Borusija), Kevin Foland (Hofenhajm).