Fudbaleri Lestera, šampioni Engleske, ostvarili su danas prvu pobedu u sezoni, pošto su na svom terenu pobedili Svonsi sa 2:1 u trećem kolu Premijer lige.

Ekipa Klaudija Ranijerija je do trijumfa došla golovima Džejmija Vardija u 32. minutu i Veslija Morgana u 52. Strelac jedinog pogotka za Svonsi bio je Liroj Fer u 80. minutu.

Lester je u 56. minutu iz jedanaesterca mogao da dodje do trećeg gola, ali je Lukaš Fabijanski odbranio udarac Rijada Mahreza.

Povezana vest:  Premijer liga uvodi gol tehnologiju

„Lisice“ posle tri odigrane utakmice zauzimaju deveto mesto sa četiri boda, dok je Svonsi 15. sa tri.

Čelsi je na svom terenu sa 3:0 pobedio Barnli i tako nastavio seriju dobrih rezultata na početku sezone.

Golove za ekipu Antonija Kontea postigli su Eden Azar u devetom, Vilijan u 41. i Viktor Mozes u 89. minutu.

Srpski reprezentativci Branislav Ivanović i Nemanja Matić odigrali su ceo meč za „plavce“ koji imaju maksimalan učinak posle tri odigrane utakmice. Barnli je 12. na tabeli Premijer lige s tri boda.

Povezana vest:  Čelsi i Aston Vila podelili bodove, Njukasl pobedio

Londonski Arsenal je u gostima sa 3:1 pobedio Votford, te tako ostvario prvi trijumf u sezoni. „Tobdžije“ su do vodjstva stigle u devetom minutu pogotkom Santija Kazorle iz jedanaesterca, da bi Aleksis Sančes u 40. povisio na 2:0.

Nemački fudbaler Mesut Ozil je u prvom minutu sudijske nadoknade vremena postigao trći gol za Arsenal i praktično rešio utakmicu već u prvom poluvremenu.

Votford je u drugom delu meča bio nešto agresivniji, te je do jedinog gola na utakmici došao u 56. minutu, a strelac je bio Roberto Pereira.

Povezana vest:  FSS:Nismo izdali propusnicu osobi koja je vređala premijera

Arsenal na tabeli Premijer lige zauzima sedmo mesto s četiri boda, dok je Votford 18. s jednim.

U ostalim mečevima Everton je sa 1:0 pobedio Stouk, dok su utakmice Sautempton – Sanderlend i Kristal Palas – Bornmut završene nerešeno – 1:1.

Ranije danas Totenhem i Liverpul odigrali su nerešeno 1:1, a od 18.30 sastaju se neporaženi Hal i Mančester junajted.