Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao da je Antoan Grizman po njegovom mišljenju bio najbolji fudbaler Evrope u prošloj sezoni, iako je Kristijanu Ronaldu pripala ta nagrada.

-Čestitam Ronaldo, na timskom i individualnom kvalitetu, osvojio je EURO i Ligu šampiona, ali smatram da je Grizman apsolutno bio najbolji. Liga šampiona je veoma jako takmičenje sa mnogo snažnih timova, a Bajern, koji smo mi eliminisali, je najači. Atletiko je igrao protiv znatno težih protivnika, a Grizman je baš protiv njih bio sjajan – rekao je Simone, a prenosi španski As.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, Partizan ispao u trećem kolu kvalifikacija za LŠ

Upravo su Ronaldove ekipe bile bolje od onih za koje igra Grizman, prvo je Real u finalu Lige šampiona slavio posle penala protiv Atletika, a potom je Portugalija u borbi za titulu prvaka Evrope savladala Francusku u produžecima.

Na sve to je Ronaldo postigao odlučujući gol u penal seriji u finalu Ligu šampiona, dok je Francuz promašio isti u regularnom toku.

Povezana vest:  Vidić u timu decenije Premijer lige

Ronaldo je u četvrtak na svečanosti u Monte Karlu drugi put izabran za najboljeg fudbalera Evrope u izboru novinara članica UEFA.