Fudbalski klub Crvena zvezda najoštrije je danas osudio dešavanja u Novom Pazaru i istakao da je nedopustivo da sportska borilišta služe za izražavanje verske i nacionalne mržnje.

-FK Novi Pazar je poslužio kao poligon za promociju nacionalizma i šovinizma, a činjenica da je u elitnom rangu našeg fudbala, omogućava da se poruke takve sadržine glasno čuju. Jasno je istaknuto svim aktima svetske, evropske i naše kuće fudbala da politici nema mesta na tribinama – navodi se u saopštenju Zvezde.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati, strelci i tabela 15. kola Super lige Srbije

Klub iz Ljutice Bogdana navodi da skandiranje pristalica Novog Pazara protiv države i srpskog naroda ni jednog trenutka nije naišlo ni na kakvu osudu tog kluba, dok su navijači Zvezde, kako se navodi, više puta opominjani zbog uvredljivog skandiranja.

-Neki očigledno nisu svesni u kojoj državi žive i trude se da je na svakom koraku ponište i omalovaže – piše u saopštenju Zvezde.

Povezana vest:  Karadžić: Odluka o Mihajloviću za dve nedelje

Crvena zvezda navodi i da je nedopustivo da njeni navijači u Novi Pazar ulaze „kao u ratnu zonu“ „jer ne postoji drugi način da im se garantuje bezbednost“.

-Niko ne brani navijačima da budu uz Novi Pazar, ali neki su izgleda rešili da je bitnije biti protiv Zvezde i Srbije. Njih Novi Pazar ne zanima. A pokazalo se da ne postoji ni osnovna tolerancija kada su našem igraču Geloru Kangi upućivani rasistički povici – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Živković: Nisam ovo zaslužio, ali poštujem stav kluba

-Zato fudbalski klub Crvena zvezda poziva sve nadležne organe da reaguju adekvatno kako bi se konačno okončala ovo potpuno nenormalna situacija – zaključuje se u saopštenju Zvezde.