Fudbaler Liverpula Lazar Marković razmatra mogućnost prelaska u Njukasl, kako bi obnovio svoju karijeru u engleskom fudbalu. Kako je danas preneo sajt Gol, dvadesetdvogodišnji Marković je imao nekoliko ponuda stranih klubova, pre svih Sportinga iz Lisabona, koji bi za njegov ugovor platio 16 miliona funti.

Srpski fudbaler nije bio zainteresovan za povratak u Portugal, gde je sa Benfikom u sezoni 2013/2014. osvojio „triplu krunu“ i igrao u finalu Lige Evropa.

Povezana vest:  Robi Kin i zvanično na pozajmici u Aston Vili

Za bivšeg fudbalera Partizana bili su zainteresovani i Šalke i Milan.

Trener Njukasla Rafael Benites želi da pojača napad dovodjenjem Markovića, koji bi pristao da igra u Čempionšipu kako bi obnovio karijeru u Engleskoj. Kako se navodi, Njukasl je spreman da učini sve ako bi ubedio Markovića da predje na Sent Džejms Park, bez obzira da li će srpski igrač odlučiti da predje na pozajmicu ili da potpiše dugoročni ugovor.

Povezana vest:  Runi spasio Junajted i postao rekorder kluba

Marković je prošao Partizanovu školu fudbala, a za prvi tim crno-belih, sa kojim je osvojio tri šampionske titule, debitovao je 2011. godine. Dve godine kasnije prešao je u Benfiku, odakle je posle jedne sezone potpisao za Liverpul. On se nije najbolje snašao na Enfildu, pa je prošle sezone igrao na pozajmici u Fenerbahčeu.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Kancelarka Merkel u poseti reprezentaciji Nemačke