Kapiten Rome Frančesko Toti postao je danas tek drugi igrač u istoriji koji je postigao 250 golova u Seriji A, ali taj njegov rekord ostaće u senci poraza od Torina.

Toti je do ovog rekorda došao dva dana pre svog 40. rodjendana, kada je iskoristio penal u utakmici u gostima s Torinom, koju je njegov tim izgubio sa 1:3. On je ušao u igru u drugom poluvremenu, i tada su ga burno pozdravili navijači obe ekipe.

Povezana vest:  Mihajlovićev Torino bolji od Rome

Kada je 10 minuta kasnije dosudjen penal, „princ Rima“ je mirno prišao i zakucao loptu iza ledja Džoa Harta. To nije mnogo promenilo situaciju, pošto je Torino već tada vodio sa 2:0, a onda je posle postigao još jedan gol.

Najbolji strelac italijanskog prvenstva i dalje je Silvio Piola, koji je u periodu od 1929. do 1954. godine postigao 274 gola. Toti ga verovatno neće stići, jer je najavio završetak igračke karijere na kraju ove sezone.

Povezana vest:  FK Partizan u uvršten u igricu PES 2015.

Neki navijači sanjaju da će Toti, koji je celu karijeru proveo u Romi, ove godine izjednačiti rekord, pošto je u poslednjih 11 prvenstvenih utakmica dao šest golova.