Fudbaleri Crvene zvezde vratili su se na prvo mesto tabele Super lige, pošto su večeras na svom terenu u derbiju 10. kola pobedili Vojvodinu sa 4:1.

Golove za domaćina postigli su Džon Ruis u 11, Mičel Donald u 64, Srdjan Plavšić u 69. i Slavoljub Srnić u 90. minutu meča. Strelac za Vojvodinu bio je Filip Malbašić u 43. minutu.

Aktuelni šampion Zvezda je prva sa 25 bodova. Vojvodina je druga sa 23, a Radnički treći sa 20.

Zvezda je dobro počela utakmicu i povela već u 11. minutu, dobrim udarcem Ruisa sa 20 metara, ali crveno-beli nisu iskoristili nalet, pošto je Vijeira devet minuta kasnije propustio odličnu priliku.

Povezana vest:  Neredi navijača obeležili utakmicu u Kruševcu

Portugalski napadač je izašao sam pred gol Vojvodine i odlučio da šutira, iako je imao samog Gelora Kangu na drugoj strani. Gosti su taj promašaj iskoristili dva minuta pred poluvreme.

Izjednačujućem golu prethodila je velika greška Kange, koji je dodao loptu u noge Melegu, a kapiten Vojvodine je odlično uposlio Malbašića, koji je ostao sam ispred Filipa Manojlovića i lako ga savladao.

Ekipe su na početku drugog dela bile izjednačene, a Zvezda je ponovo povela u 56. minutu posle oduzete lopte na sredini terena i odlične kombinacije domaćih igrača. Kanga je dodao do Ruisa na bok, a on je asistirao Donaldu, koji se odlično snašao i doneo crveno-belima novu prednost.

Povezana vest:  Leonardo doneo Partizanu pobedu u večitom derbiju

Zvezda drugi put nije dozvolila pad, već je uvećala prednost šest minuta kasnije. Ruis je dobro prošao, ali i bio zaustavljen, Kangi je odbranio Kordić, a lopta se odbila do Plavšića, kome nije bilo teško da postigne pogodak.

Zvezda je posle trećeg gola imala nekoliko odličnih prilika preko Vijeire, ali portugalski napadač nije savladao Kordića. Najbolju je imao kada je Marko Poletanović odlično prošao, ali mu je Kordić odbranio, a lopta se odbila do Vijeire, koji je promašio prazan gol.

Povezana vest:  Protest navijača premijerligaških klubova zbog cene karata

Konačan rezultat postavljen je u 90. minutu, posle kontranapada Srdjana Plavšića, koji je centrirao do Srnića, a krilni fudbaler crveno-belih je primio loptu i šutirao. Kordić je zakačio loptu, ali se onda odbila u gol.

Utakmicu na stadionu „Rajko Mitić“ pratilo je, kako je saopšteno, 14.100 gledalaca.