Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas u Beogradu da se koncentriše na igrače koje ima sa sobom, i ocenio je da će utakmica u Dohi biti odlična prilika da se pokažu igrači iz Super lige.

Muslin je za utakmicu protiv Katara pozvao igrače iz domaćeg prvenstva, a Vojvodina je izazvala reakciju javnosti zato što nije pustila četvoricu od petorice pozvanih da učestvuju u akciji, navodeći povrede kao razlog.

-Nemam tu nekih posebnih komentara. Šteta je za klub i za igrače što nisu došli da igraju za reprezentaciju, jer je čas igrati za dres sa državnim grbom. Drugo, ja se koncentrišem na igrače koje imam i koji će putovati. Prema tome, koga nema – bez njega se može – rekao je Muslin.

„B“ reprezentacija Srbije otputovala je danas u Dohu na prijateljsku utakmicu sa Katarom.

Povezana vest:  RASPORED, REZULTATI I TABELA JELEN SUPER LIGE SRBIJE 2010/2011

-Ovo je produžetak, ili početak, naše akcije da sakupljamo igrače iz domaćeg prvenstva i da ih proveravamo i ova utakmica je momenat za to. Planirao sam treninge, ali ih nismo imali. Utakmica je dobro došla da probaju da odigraju medjunarodni meč da se pokažu. To očekujem od njih, da pokažu svoju vrednost – rekao je Muslin.

Selektor je kazao da nije nerealno da neko od ovih igrača zaigra i za „A“ tim.

-Na prvom okupljanju sam zvao igrače iz domaćeg prvenstva, a neki su i debitovali? Ako se dobro pokažu, zašto da ne. Mi ih sve pratimo, ovo je i njima podstrek i motivacija, da vide da ih pratimo i ja i moj stručni štab. Ja idem na skoro sve utakmice i video sam skoro sve igrače Super lige. Sada je momenat da ih proverim u nekoj ozbiljnijoj utakmici nego što je Super liga – rekao je Muslin.

On je kazao da u domaćem prvenstvu postoje igrači koji se ističu kvalitetom.

Povezana vest:  Crvena zvezda lako do bodova protiv Zadra

-Ima ih, ali ne bih da pričam o imenima. Videću, sad ću ih proveriti. Istina, Katar nije nešto jak, ali ne idemo ni mi u najjačem sastavu – rekao je Muslin.

Srbija početkom oktobra u kvalifikacijama igra u gostima protiv Moldavije, a onda dočekuje Austriju.

-Ova prva nam je najvažnija i o njoj sada razmišljamo, ali se spremamo za obe. Dobro smo analizirali protivnika, ali najvažnije je da ne bude problema sa povredama. Igrači su motivisani, video sam to iz razgvoroa s njima. Imaju veliku želju, što su i pokazali protiv Irske, iako rezultat nije bio najbolji za našu dobru igru – rekao je Muslin.

Povezana vest:  Hofenhajm bez Malbašića do šest sedmica

Na pitanje sa koliko bodova bi bio zadovoljan iz te dve utakmice, odmah je odgovorio: „sa šest“.