Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da je normalno da njegova ekipa pokazuje nedostatke i da ne pobedje lako protivnike u Super ligi, kao i to da očekuje efikasnu igru protiv Spartaka.

-Da je sve idealno, svakoga bismo veoma lako pobedjivali. Jesmo najbolji, ali nismo baš toliko superiorni. Nedostaci pokažu da smo i mi ljudi od krvi i mesa. Utakmice koje mi igramo su pune šansi i golova i ne bi trebalo ništa da se promeni u Subotici. Mislim da će biti golova i nadam se da ćemo ih mi postizati – rekao je Božović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Povezana vest:  Stojković: Došao i moja želja da ostanem je nesporna

Zvezda će u subotu gostovati Spartaku, u 13. kolu Super lige Srbije, a Božović je naveo da očekuje tešku utakmicu.

-Spartak je najprijatnije iznenadjenje šampionata. To je veoma efikasna ekipa, koja je sposobna da da gol svakome. Moraćemo da pružimo maksimum ako mislimo da donesemo dobar rezultat – kazao je Božović.

Upitan ko će zameniti Gelora Kangu, Andrija Luković, David Babunski ili neko treći, Božović je odgovorio: „Neko treći“. Govoreći o lošem stanju terena na stadionu u Subotici, Božović je rekao da je on isti za sve i da će morati da izvede igrače „koji mogu da kopaju“.

Povezana vest:  Fudbaleri Jagodine na prozivci 10. januara

-Šta da radimo, teren je isti za sve, moramo da se prilagodimo i borimo malo više nego što se inače borimo, i da stavimo igrače koji mogu da kopaju – rekao je trener crveno-belih.

Kada je reč o Spartaku, Božović je rekao da je najjača ofanzivna linija tog tima, a da je normalno što će napadač tima iz Subotice Ognjen Mudrinski imati poseban motiv protiv svog bivšeg kluba.

-Poseban motiv imaju svi bivši Zvezdini igrači, daju maksimum protiv nas, što je i normalno. Svi daju maksimum protiv nas, tako da uvek igramo sa protivnicima koji su veoma motivisani – rekao je Božović.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA VESTI

Posebno je istakao doprinos trenera Spartaka, ruskog stručnjaka Andreja Černišova, za koga je rekao da je promenio igru tog kluba i da je igra mnogo bolja nego prošle sezone.

Zvezdu u narednom periodu čeka četiri gostovanja u pet utakmica, a Božović je rekao da njegovi igrači tu treba da pokažu dobar mentalitet i karakter, kao i da se ne osvrću na tabelu jer „bodovna prednost uopšte nije bitna“ u ovom sistemu takmičenja. Utakmica izmedju Spartaka i Zvezde igraće se sutra od 15.00 na Gradskom stadionu u Subotici.