Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Morinjo rekao je da nema negativna osećanja prema odlasku iz Čelsija i ocenio je da londonski klub ne može da ga „obriše iz svoje istorije“.

Morinjo s Junajtedom dolazi u nedelju na Stamford bridž prvi put od kada je prošlog decembra otpušten. Portugalski trener je u Čelsiju postigao neke od svojih najvećih trenerskih uspeha, pošto je s klubom osvojio tri titule prvaka Engleske tokom dva mandata medju „plavcima“.

Samo sedam meseci posle osvajanja titule u maju 2015. godine, Morinjo je dobio otkaz pošto je ekipa u sezoni bila samo bod iznad zone ispadanja. Trener, medjutim, misli da navijači nikada nisu gubili veru u njega.

Povezana vest:  Nesta kitikovao sudiju Grafa

-Biti otpušten je fudbal. Mnogi od vrhunskih trenera su u karijeri imali trenutke kada su bili otpuštani. Naravno da ima izuzetaka, ali to može da se desi bilo kome, naročito u modernom fudbalu. Mislim da bi mi bilo teže da je to klub kome nisam ništa dao. Kada je u pitanju klub s kojim sam osvajao titule u oba mandata i navijačima pružio najbolje trenutke koje su ikada imali, onda odlazim s osećanjem da sam uradio svoj posao – rekao je Morinjo za Skaj sports.

On je istakao da će imati svoje mesto u istoriji kluba iz Londona.

Povezana vest:  Ðoković igra za Zvezdu u akciji "Bitka za bebe"

-Ne mislim da hoće, ali čak i kada bi hteli da me izbrišu iz istorije Čelsija, ne bi mogli. Oni su deo i moje istorije. Nema loših osećanja, nema ljutnje. Vlasnik je odlučio da me otpusti, a navijači nemaju moć. Oni su pokazivali da me žele, iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, ali u klubu ovakvog profila navijači nemaju moć – rekao je Morinjo.

Trener je kazao da posle otkaza nije žurio da nadje novi posao, nego je želeo da radi nešto što želi.

-Čekao sam na ono šta sam želeo, a to je da ostanem u Engleskoj i Premijer ligi, nakon čega sam imao sreće da me pozove veliki klub kao što je Mančester junajted – rekao je on.

Povezana vest:  JUŽNA AFRIKA, GRUPA D, Fudbalski savez Australije osnovan 1961.

Trener je negativno odgovorio na pitanje da li bi se ponovo vraćao u Čelsi.

-Iskreno, nadam se da ne, zato što bih voleo da mnogo godina ostanem u Junajtedu – rekao je on.

Junajted i Čelsi su veliki rivali u Engleskoj, ali Morinjo ne veruje da će ga dočekati zvižduci.

-Ne očekujem negativnu reakciju, iako dolazim sa grbom Mančester junajteda na grudima, sa željom da osvojimo bodove. Nema razloga da bude loše reakcije – rekao je Morinjo.