Fudbaleri Partizana i Radničkog iz Niša igrali su večeras u Beogradu nerešeno 1:1, u poslednjoj utakmici 13. kola Super lige Srbije.

Radnički je poveo golom Milana Pavkova u 31. minutu, a bod Partizanu doneo je Nikola Đurđić u 48.

Crno-beli su prekinuli seriju od šest uzastopnih pobeda u domaćem šampinatu i treći su na tabeli sa 26 bodova. Radnički je peti sa 24.

Kapiten Partizana Saša Ilić ušao je u igru u 79. minutu i postao rekorder po broju odigranih utakmica za klub iz Humske. Njemu je ovo bio 792. nastup za Partizan čime je na večnoj listi pretekao Momčila Vukotića.

Povezana vest:  Reprezentacija Srbije pala na 30. mesto na rang listi FIFA

U prvih 25 minuta utakmice nije imalo mnogo toga da se vidi na terenu stadiona u Humskoj, najmanje je bilo fudbala, a mnogo više grešaka i prekida.

Prva situacija vredna pomena dogodila se u 28. minutu kada je Alen Stevanović šutirao sa 18 metara, ali je lopta otišla pored gola.

Radnički je u 31. minutu poveo, strelac je bio Milan Pavkov. Aleksandar Jovanović je izveo slobodan udarac sa oko 25 metara, golman Partizana Filip Kljajić je slabo intervenisao, pa je na odbijenu loptu natrčao Pavkov i sproveo je u mrežu.

Povezana vest:  Hofenhajm i dalje neporažen, Dortmund konačno pobedio

Izabranci Marka Nikolića su do kraja poluvremena pokušavali da stignu do izjednačenja, ali su se gosti iz Niša vrlo dobro branili, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:1.

Crno-beli su ofanzivno ušli u drugo poluvreme pa su već u 48. minutu izjednačili, a gol, u dresu Partizana, postigao je Đurđić.

Saša Marjanović je izveo korner s leve strane, a Đurđić se najbolje snašao na drugoj stativi posle loše reakcije golmana Radničkog Vladimira Bajića.

Povezana vest:  Berluskoni: Ne dovodimo Balotelija i Kaku

Partizan je u 70. minutu imao sjajnu priliku preko Uroša Đurđevića, ali se napadač crno-belih spetljao i praktično dodao loptu golmanu Radničkog.

Ekipa iz Humske je do kraja utakmce imala još nekoliko prilika, ali rezultat se nije menjao.

Jedan od najboljih igrača Partizana od početka sezone, Brazilac Everton povredio se odmah na početku utakmice i teren je napustio već u 12. minutu.

Partizan u narednom kolu gostuje Radniku, dok Radnički u Nišu igra protiv Vojvodine.