Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Morinjo rekao je da su „neverovatne greške u odbrani“ njegove ekipe odlučile današnju utakmicu protiv Čelsija.

Fudbaleri Mančester junajteda izgubili su sa 0:4 od Čelsija na Stamford Bridžu i u 11. uzastopnoj utakmici nisu uspeli da pobede „plavce“.

Morinjo je u dva navrata predvodio Čelsi i najuspešniji je trener u istoriji londonskog kluba. On se danas vratio na Stamford Bridž prvi put otkako je otpušten prošlog decembra zbog loših rezultata. Današnji poraz je najteži poraz Morinja u Premijer ligi.

Povezana vest:  Policija privela 12 fudbalera zbog sumnje za nameštanje

Čelsi je poveo u 30. sekundi golom Pedra, a Morinjo je rekao da je to potpuno promenilo tok utakmice i da je nezadovoljan što su njegovi igrači bili loši prilikom kontranapada protivnika.

-Na početku analize utakmice vidi se šta se dogodilo. Napravili smo neverovatne greške u odbrani. Individualne greške u odbrani i zbog toga platite. Ne možete da dozvolite protivniku da postigne gol u prvom minutu, posle toga utakmica se potpuno promenila. Tada vam taktika propada, ali želeli smo da igramo ofanzivno. Želeli smo da stvaramo šanse, da postignemo golove, to smo pokazali kod 0:1 – rekao je Morinjo za Skaj Sports.

Povezana vest:  SVETSKA PRVENSTVA, ISTORIJAT, Brazil najuspešniji

On je dodao da je rekao igračima a moraju da rizikuju u drugom poluvremenu, pošto je Čelsi dobar u igri na kontranapade, ali „da je ovo bio jedan od onih dana kada smo davali prednost protivniku“.

-Vodili su sa 2:0 posle 20, 25 minuta. Posle toga su igrali dobro, bili su čvrsti u odbrani i koristili su ono što najbolje rade, kontranapade – rekao je Morinjo.

Povezana vest:  Roben van terena do kraja godine

Posle četvrtog gola navijači Čelsija su mu pevali da nije više „specijalan“, što je njegov nadimak.

-Nisam očekivao ništa drugačije. Publika se ponašala normalno – rekao je Morinjo.