Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović izjavio je danas da je jedan od zadataka njegove ekipe da osvoji Kup Srbije ali da u predstojeću utakmicu osmine finala protiv BSK iz Borče mora da udje oprezno, posle loših rezultata iz prethodnih godina u tom takmičenju.

-Kup je takmičenje koje nas interesuje i jedan od zadataka je da ga osvojimo. Iskustvo nas uči da budemo oprezni, prošle godine ispali smo od Borca, a pre dve godine ispali smo u osmini finala. Neće biti lako, svako voli da nešto napravi u kupu. U tom takmičenju nema ispravke. Nadam se da ćemo dobro odigrati i sve osim naše pobede bilo bi katastrofa – rekao je Božović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Crvena zvezda i BSK iz Borče igraju osmine finala Kupa Srbije u sredu u 16 časova na stadionu „Rajko Mitić“. Božović je rekao da su osim Gelora Kange svi igrači zdravi i da će se truditi da u sutrašnjem duelu pruži šansu igračima koji su do sada imali manju minutažu. On je dodao da će od početka igrati Andrija Luković, a da će u sastavu sigurno biti Ugo Vijeira.

Povezana vest:  Miler: I u Bajernu igraju ljudi, a ne roboti

Upitan da li poznaje igrače BSK-a, Božović je rekao da je nekolicina njih ponikla u Crvenoj zvedi.

-Neki igrači su trenirali sa nama, bili su na pripremama pre godinu dana. Bez obzira na to, svi protiv Crvene zvezde imaju veliki motiv, pogotovo oni koji su ponikli u klubu. Bez namere da uvredim, da su bili bolji ostali bi u Zvezdi – rekao je on.

Povezana vest:  Zvezda pobedila Smederevo pred nastavak prvenstva

Na pitanje kakvu igru BSK-a očekuje u meču sa Zvezdom, Božović je rekao da se nada da će njegova ekipa prinuditi protivnika da se brani, bez obzira na stil igre koji BSK izabere.