Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da mu je drago što je legendarni trener Aleks Ferguson pohvalio i njega i njegovu ekipu naveo kao glavnog favorita za osvajanje šampionske titule u Premijer ligi.

Ferguson je ove nedelje rekao da je Klop imao veliki uticaj na Liverpul i da je taj klub glavni favorit za titulu u Engleskoj.

Liverpul je poslednji put bio šampion 1990. godine, uglavnom zbog dobrih rezultata koje je posle toga postizao Mančester junajted na čelu s Fergusonom.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Gvardiola: Moramo mnogo bolje nego u Rimu 2009. godine

-Da li mi je dozvoljeno da kažem da volim Aleksa Fergusona – rekao je u šali Klop na konferenciji za novinare, preneo je Skaj Sports.

-Poznajem ga od ranije, on je zaista divna osoba. Radio je ono što je morao u Mančesteru, a to automatski znači da to nije dobro za Liverpul. Bolje je kada on o Liverpulu ima da kaže nešto pozitivno. Međutim, to ne znači mnogo. To nas ne ometa niti nam pomaže – dodao je nemački trener.

Povezana vest:  MOL Grupa nastavlja da prati male fudbalere u Srbiji

Ferguson je rekao da je Klop vratio „identitet“ i „entuzijazam“ u Liverpul.

-Možda je trebalo da promenimo mišljenje navijača o prošlosti, a ne znam mnogo za entuzijazam, osećam pozitivnu atmosferu u klubu i oko njega. To je dobro. Nije dobro kada uvek mislite o fudbalu i uznemireni ste za 20 odsto više umesto da se osećate bolje. To je naš posao i sve to do sada je nekako funkcionisalo – rekao je Klop.

Povezana vest:  Stanojević: Zanima me samo pobeda u meču protiv Vojvodine

Liverpul će u subotu igrati na gostujućem terenu protiv Kristal Palasa.

-Tamo je teško igrati, ali radujemo se utakmici. Želimo da dokažemo da možemo da ostanemo na pravom putu. Palas ima dobar tim, iskusan u odbrani i s kvalitetnim napadačima. Tokom leta su doveli dobre igrače i mislim da mogu da se bore za Evropu. Oni imaju zaista dobar tim – rekao je Klop.