Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas će njegova ekipa protiv Velsa u predstojećoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ići na pobedu.

-Bio bih zadovoljan s tri boda, ali naravno pitanje je kako će se utakmica odvijati i ukoliko oni budu bolji, nadigraju nas, u tom slučaju mogu da budem zadovoljan i s bodom. Mi ćemo i u ovoj utakmici ići na pobedu i učiniti sve da dodjemo do nova tri boda i uspešno nastavimo put ka Rusiji – rekao je Muslin novinarima u Staroj Pazovi.

Fudbaleri Srbije okupili su se danas u Staroj Pazovi povodom priprema za utakmicu protiv Velsa u Kardifu 12. novembra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji i prijateljski meč s Ukrajinom tri dana kasnije u Harkovu.

Povezana vest:  Nojer, Kasiljas, Bufon, Kurtoa i Bravo za golmana godine

Muslin je rekao da je atmosfera u reprezentaciji na visokom nivou, kao i da igrači imaju više samopouzdanja posle tri kola kvalifikacija.

-U razgovorima preko telefona sam zaključio da su igrači raspoloženi, a danas se to potvrdilo. Sve ide kako treba. Samopouzdanje posle dve vezane pobede je na višem nivou i to me izuzetno raduje – rekao je Muslin.

Povezana vest:  Blater: Kažnjavati simuliranje na osnovu video snimaka

Upitan da li ga zabrinjava kadrovska situacija na poziciji levog beka, Muslin je rekao da reprezentacija poseduje mnogo kvalitetnih igrača.

-To su redovni problemi, imamo povrede Ljubomira Fejse i Jagoša Vukovića… Igrali smo bez (Nemanje) Matića, pa i (Aleksandra) Kolarova, koji opet neće igrati, ali smo opet uspeli da pobedjujemo. To nas nije omelo. Treba da nastavimo da se borimo – rekao je on.

Muslin je naveo da je stručni štab dobro analizirao Vels.

-Vels i mi imamo sličnu igru. Analizirali smo ih dobro, znamo kako treba da igramo protiv njih. Verujem da ćemo u naredna tri dana uspeti sve da uvežbamo. Nećemo individualno mnogo pažnje obraćati na Bejla, koji je u sjajnoj formi, postiže golove. Vraćaju im se iz povreda Remzi i Alen… Imamo i mi svoje adute i to ćemo upravo pokušati da uradimo – rekao je Muslin.

Posle tri kola Srbija je prva u Grupi D sa sedam bodova, koliko ima i Irska, a Vels je treći sa dva boda manje.

Povezana vest:  Vest Bromvič Albion smenio Di Matea