Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin saopštio je danas spisak od 18 igrača iz Super lige Srbije za prijateljski meč protiv selekcije SAD u San Dijegu, 29. januara.

-U slučaju nekih nepredviđenih okolnosti, odnosno povreda, imamo i nekoliko igrača u rezervi koji isto tako mogu da odgovore obavezama u ovom meču – rekao je Muslin za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Želja selektora je da svi dobiju priliku.

-Ne bi bilo fer prema klubovima da im uzimamo igrače sa priprema, a da ne igraju u San Dijegu. Imamo pravo na šest izmena, tako da će praktično svi dobiti šansu – rekao je Muslin.

Povezana vest:  Partizan i bez Đukića ne može da pobede

Svi klubovi Super lige, osim Čukaričkog, imaće jednog ili više igrača u meču sa Amerikancima.

-Samo će Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina imati po dvojicu igrača, a jedino Čukarički neće imati predstavnika u San Dijegu. Zamolili su nas da im izađemo u susret, jer su nedavno promenili trenera. I razumeli smo ih – rekao je selektor.

Okupljanje igrača planirano je za 23. januar u Sportskom centru FŠ u Staroj Pazovi.

-Odradićemo nekoliko treninga kako bi se igrači navikli na naš sistem rada, ali i kako bi se oni bolje upoznali na terenu. Imaćemo i nekoliko treninga u San Dijegu gde nas svakako očekuju mnogo bolji vremenski uslovi – naveo je Muslin.

Povezana vest:  Ibrahimović i Vilja predvode ol star tim MLS lige protiv Juventusa

Za razliku od Srbije, selekcija SAD će igrati u najačem sastavu.

-Njihovi reprezentativci nastupaju u MLS ligi, gotovo da nemaju strance u ekipi. Mi, ipak, gledamo sebe, želim da vidim kvalitet momaka iz naše lige, način na koji će se adaptirati. I ako se neko od njih nametne dobrom igrom, zašto se ne bi našao i na spisku za meč sa Gruzijom u martu.Idemo, dakle, u Ameriku da ostavimo dobar utisak, postignemo dobar rezultat – rekao je Muslin.

Na spisku su: golmani Filip Manojlović (Crvena zvezda) i Ognjen Čančarević (Radnik) i igrači Nikola Maraš (Rad), Lazar Jovanović (Borac), Vladimir Kovačević (Vojvodina), Nemanja Ćalasan (Spartak), Marko Klisura (Bačka), Nikola Ćirković (Voždovac), Nemanja Miletić (Partizan), Marko Jevtović (Partizan), Stefan Panić (Metalac), Jovan Đokić (Javor), Marko Gobeljić (Napredak), Aleksandar Paločević (Vojvodina), Enver Alivodić (Novi Pazar), Srđan Plavšić (Crvena zvezda), Marko Mrkić (Radnički Niš) i Saša Jovanović (Mladost).