Selektor Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv SAD dobra prilika da fudbaleri iz Super lige steknu iskustvo, ali i zasluže poziv u A tim.

-Ne treba da budemo strogi prema njima. Veoma je važno da se pokažu u pravom svetlu, ali to ne znači da ih u suprotnom ubuduće neću zvati. Svako ima pravo na grešku. Svakako je da će imati šansu da neki dobiju poziv i za A reprezentaciju – rekao je Muslin novinarima u Staroj Pazovi.

Fudbaleri iz domaće Super lige okupili su se danas na pripremama za prijateljsku utakmicu protiv selekcije SAD, 29. januara u San Dijegu.

Povezana vest:  45. FEST sutra predstavlja film sa 14 nominacija za Oskara - “La La Land”

Selektor je naveo da njegov stručni štab prati sve igrače iz Super lige i da su mu svi dobro poznati, a posebno oni koji su bili na prvom okupljanju B tima i utakmici protiv Katara, koju su izgubili sa 0:3.

-Ovaj deo je pomaganje klubovima i igračima. Ovo nisu najbolji fudbaleri koje imamo, ali su najbolji koji igraju u Srbiji. Trebalo bi da vidimo kako će igrati na drugačijem nivou nego u svojim klubovima – kazao je Muslin.

Na okupljanje su došli svi osim Srdjana Plavšića i Filipa Manojlovića iz Crvene zvezde, koji će se priključiti ekipi posle prijateljske utakmice koju imaju u svom klubu. Medju igračima nema nikoga iz Čukaričkog, ali je Muslin najavio da će oni ubuduće biti u B reprezentaciji.

Povezana vest:  Anćeloti preuzima Aston Vilu?

-Bilo je problema i svi su skočili na Nenada Lalatovića, a on nema veze s tim jer on nije bio trener kad su to odlučili. Čukarički je zamolio da ne daje igrače za ovo okupljanje i tu nema nikakvih problema, biće ih na nekom drugom – rekao je selektor.

Utakmica izmedju B reprezentacija Srbije i SAD igraće se u nedelju u San Dijegu, a Muslin je kazao da će promeniti formaciju i igrati u sistemu 4-3-3.

Povezana vest:  Porazi Srba u dublu, Danilović uspešna

-Poslednju protiv Katara smo uzeli sistem iz A reprezentacije, ali ima malo vremena na uigravanje, a igrači u klubovima imaju drugačiji sistem igre – kazao je Muslin.

Prema informacijama koje ima, selekcija SAD će igrati skoro u punom sastavu. B reprezentacija će zbog lošeg vremena trenirati samo jednom dnevno do odlaska u SAD.