Fudbaleri Čelsija pobedili su danas na svom terenu Arsenal sa 3:1, u 24. kolu Premijer lige i tako povećali svoju prednost na prvom mestu tabele.

Čelsi sada ima 59 bodova, 12 više od svog današnjeg protivnika, ali i Totenhema, koji ima meč manje.

„Plavci“ su bili ubedljivi u londonskom derbiju, a poveli su u 13. minutu, kada je Dijego Kosta posle centaršuta sa desne strane glavom pogodio prečku, a na odbijenu loptu je natrčao Markos Alonso i takođe je glavom smestio iza leđa golmana Petra Čeha.

Povezana vest:  Posle nereda u Banjaluci dvojica navijača uhapšena

Čelsi je do kraja poluvremena imao nekoliko izglednih prilika, ali je Arsenal u finišu prvog dela imao dve dobre prilike, bez golova.

Domaći tim je u 53. minutu izjednačio fenomenalnom solo akcijom Edena Azara. Belgijski reprezentativac je pokupio loptu tačno na centru, a onda je pored četvorice igrača vodio do šesnaesterca, bacajući na zemlju usput gostujuće defanzivce. Kada je ušao u kazneni prostor, prevario je dvojicu čuvara i golmana i smestio loptu u gol za 2:0.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Neizvestan nastup Džeka za utakmicu sa Fulamom

Tačka na utakmicu stavljena je u 85. minutu meča. Gostujući tim probao je iz auta da vrati loptu Čehu, a on je pod pritiskom domaćeg tima slabo izbio van šesnaesterca, gde je dočekao Sesk Fabregas i samo je vratio u praznu mrežu.

Počasni gol postigoa je Olivije Žiru, koji je glavom iskoristio pas Naća Monreala i savladao domaćeg golmana.

Povezana vest:  Prosinečki: Bordo je najteži rival, ali se ne plašimo