Fudbaleri Hala pobedili su danas na svom terenu Liverpul sa 2:0, u utakmici 24. kola Premijer lige, ali se i dalje nalaze u zoni ispadanja.

Hal je poveo golom Alfreda N’Diajea u 44. minutu, posle greške golmana Liverpula Simona Minjolea, koji nije uspeo da izbije loptu posle ubačene lopte. Pobedu domaćima obezbedio je Omar Baje Nijase u 84. minutu, što je njegov prvi gol u Premijer ligi.

Hal je ostvario petu pobedu u prvenstvu i nalazi se u zoni ispadanja, na 18. mestu sa 20 bodova. Liverpul nema pobedu u poslednjih pet prvenstvenih utakmica i zauzima četvrto mesto na tabeli sa 46 bodova.

Povezana vest:  Čak 68 osumnjičenih u korupcionaškoj aferi u grčkom fudbalu

Vest Hem je na gostujućem terenu pobedio Sautempton sa 3:1 i popeo se na deveto mesto na tabeli. Sautempton je poveo u 12. minutu golom Manola Gabijadinija, a dva minuta kasnije izjednačio je Endi Kerol. Pedro Obijang doneo je vođstvo londonskom timu u 45. minutu, a konačan rezultat postavio je Mark Nobl u 52. minutu.

Ekipa Slavena Bilića je deveta na tabeli sa 31 bodom, a Sautempton, koji je pretrpeo drugi uzastopni poraz, zauzima 13. mesto sa 27 bodova.

Everton je kao domaćin pobedio Bornmut sa 6:3, a utakmicu je obeležio Romelu Lukaku, koji je postigao četiri gola. On je bio strelac u prvom, 29, 83. i 85. minutu. To je bio njegov drugi „het-trik“ u sezoni, a 300. u istoriji Premijer lige. Golove za domaće postigli su i Džejms Mekarti u 24. i Ros Barkli u četvrtom minutu nadoknade.

Povezana vest:  Hrvatska optužena za rasizam, incidente i pirotehniku

Dvostruki strelac u ekipi Bornmuta bio je Džošua King, u 59. i 70. minutu, a gol je postigao i Hari Arter u 90. minutu.

Everton je ostvario 11. pobedu i sedmu uzastopnu utakmicu je bez poraza, pa zauzima sedmo mesto na tabeli sa 40 bodova. Bornmut je pretrpeo drugi uzastopni poraz a u poslednjih pet utakmica nema pobedu i 14. je na tabeli sa 26 bodova.

Povezana vest:  Luis van Gal: Treba uvesti i prelazni rok za trenere

Fudbaleri Sanderlenda pobedili su na gostovanju Kristal Palas sa 4:0 i ostvarili petu pobedu u prvenstvu. Sanderlend je i dalje poslednji na tabeli sa 19 bodova, koliko na pretposlednjem mestu ima njegov današnji protivnik.

Votford je pobedio Barnli sa 2:1, a Vest Bromvič je bio bolji od Stouka sa 1:0.

Ranije danas u londonskom derbiju Čelsi je na Stamford Bridžu pobedio Arsenal sa 3:1.

Večeras igraju Totenhem i Midlsbro.