Fudbaleri Partizana pobedili su danas u gostima Rad sa 1:0, u 22. kolu Super lige Srbije, prvom u prolećnom delu sezone.

Crno-beli su slavili golom Uroša Đurđevića, nekadašnjeg igrača Rada, u 55. minutu meča. Partizan je ovako sačuvao šest bodova zaostatka za vodećom Crvenom zvezdom. Rad je ostao na 10. mestu sa 24 boda, šest manje od Spartaka na osmom mestu, poslednjem koje vodi u plej-of.

Prvo poluvreme na Banjici obeležili su prekidi, a malo tečne igre i lepih akcija na obe strane. Obe ekipe su ipak mogle do gola.

Povezana vest:  Robinjo ostaje u Sitiju

Prvi šut ka protivničkom golu uputio je Partizan u četvrtom minutu kada je Miletić ubacio loptu u kazneni prostor a na drugoj stativi je probao Đurđević, ali je šutirao preko gola.

u 11. minutu stvorila se velika gužva ispred gola Filipa Kljajića ali niko od fudbalera Rada nije uspeo da uputi udarac ka golu.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Stanojević: Da se odužimo navijačima

Rad je veliku šansu imao u 23. minutu kada je Aleksandar Lutovac izašao sam ispred Kljajića ali je golman Partizana uspeo da obrani.

Crno-beli su veliku priliku propustili deset minuta kasnije, odnosno pomogao im je igrač Rada Nikola Maraš koji je za malo glavom l9bovao svog golmana.

Partizan je zaigrao bolje u nastavku a do prednosti je stigao u 75. minutu. Marko Janković je izveo korner s leve stane, lopta se odbila do ivice šesnaesterca gde je dočekao Đurđević. Napadač Partizana šutirao je po zemlji i pogodio za 0:1.

Povezana vest:  Ðenova stala u red za Tomića

Veliko uzbuđenje usledilo je potom u samo jednom minutu. Prvo je Nikola Drinčić u 55. minutu izveo slobodan udarac, lopta se odbila do njega a nekadašnji fudbaler Partizana se oprobao ponovo i pogodio stativu.

Odmah posle te šanse Rada usledila je kontra Partizana, golman Rada je istrčao a Đurđević je umesto praznog gola pogodio stativu.