Fudbaleri Partizana ostali su na šest bodova zaostatka za Crvenom zvezdom pred „večiti“ derbi, pošto su danas pobedili Borac sa 2:1.

Partizan posle 23 kola Super lige ima 54 boda, a sledećeg vikenda će se sastati sa Zvezdom, u jednoj od ključnih utakmica ove sezone.

Borac, koji je imao šanse za bori rezultat u duelu u Humskoj, ostao je na 14. mestu na tabeli sa 18 bodova.

Golove za Partizan postigli su Nebojša Kosović u 26. i Leonardo iz penala u 34. minutu, dok je strelac za Borac bio Stefan Mihajlović iz jedanaesterca u 66.

Povezana vest:  Džon Teri napušta Čelsi posle 22 godine

Partizan je bio bolji od početka utakmice igrane pred oko 3.000 gledalaca, a mogao je i do ubedljivije pobede, da Leonardo Sousa nije bio sebičan.

Prednost crno-belima doneo je Kosović u 26, posle odličnog prodora i dodavanja Miroslava Vulićevića. Leonardo je osam minuta kasnije iz penala povećao vođstvo.

Domaćin je bio bolji i na početku drugog poluvremena, ali je Borac u 66. minutu smanjio zaostatak iz penala, koji je napravio Marko Janković kada je srušio Tijaga Galvaa.

Povezana vest:  Alegri: Nasledio sam sjajan tim, ali možemo još bolje

Obe ekipe su posle toga imale prilike, ali su golmani ostali nesavladani, pa je Partizan zabeležio novu pobedu.

Čukarički je na Banovom brdu pobedio Napredak sa 1:0, golom Asmira Kajevića u 72. minutu.

Prvo poluvreme je prošlo u čvrstoj igri oba tima, a Napredak je imao bolje šanse, uglavnom preko Alekse Vukanovića, koji ipak nije uspeo da iskoristi greške domaćih igrača.

Povezana vest:  Valensija ubedljivo do pobede nad Espanjolom

Drugi deo igre prošao je u šansama na obe strane, a Čukarički je vodeći gol postigao posle dobrog prodora i ubacivanja Aleksandra Jevtića.

Ognjen Ožegović je posle dodavanja Jevtića sa gol linije vratio loptu na koju je natrčao Kajević i poslao je u gol Nikole Petrovića.

Čukarički je pobedio i u drugoj utakimici od kako je ekipu preuzeo Nenad Lalatović. Klub sa Banovog brda je sada 10. na tabeli sa 26 bodova. Napredak je peti sa 36.