Fudbaler Crvene zvezde Mičel Donald rekao je da je vrlo razočaran što njegov tim nije pobedio Partizan u „večitom“ derbiju, a i ostali igrači lidera Super lige kazali su da se slično osećaju.

„Vrlo sam razočaran. Ovo mi je treći put da ne pobeđujemo u derbiju jer primamo golove u finišu. U drugom poluvremenu nismo igrali. U prvom smo bili mnogo bolji, vodili smo, a onda smo u poslednjih pet minuta primili još jedan glup gol. U redu je jer nismo izgubili, ali kad se igra kod kuće, treba da se pobeđuje. Ne znam šta se desilo u završnici, analiziraćemo to u narednim danima. Navijači su zaslužili pobedu, naročito posle prvog poluvremena, ali utakmica nije samo prvo poluvreme. Svi smo razočarani“, rekao je Donald novinarima posle meča.

Povezana vest:  Teri pod istragom zbog vređanja na rasnoj osnovi

Zvezda i Partizan odigrali su večeras 1:1 na stadionu „Rajko Mitić“. Crveno-beli su poveli iz akcije koja je trebalo da bude prekinuta jer je lopta izašla van terena, a Partizan je izjednačio golom u 87. minutu.

Dušan Anđelković je kazao da mu je žao što Zvezda nije postigla još jedan gol.

„Prvo poluvreme smo odigrali odlično. Zatvorili smo Partizan i sve prilaze golu. Uopšte nas nisu ugrozili. Imali smo 1:0 i dobru igru. Nismo imali nameru da se branimo u drugom poluvremenu, uopšte nam to nije bio cilj. Izašli smo sa samopouzdanjem, ali, eto, igra se tako odbijala. Žao mi je što nismo postigli drugi gol. Razočaran sam jer treba da se pobeđuje derbi kod kuće. Jesmo tužni, ali nismo u depresiji. Imamo šest bodova prednosti i u sredu već igramo sa Vojvodinom. Nemamo vremena“, rekao je Anđelković.

Povezana vest:  Krespo produžio ugovor sa Parmom

Njemu su novinari rekli da je lopta izašla van terena pri golu Zvezde i pitali su ga da li je gužva oko delegiranja sudija uticala na igrače.

„Ne mogu u to da se upuštam, ali je to jako teška situacija da se vidi. Što se tiče pritiska, ja mogu samo o sebi da pričam. Ja ne razmišljam ko sudi. To je meni najnebitnija stvar. Koncentrisali smo se na utakmicu, nije naše da razmišljamo o sudiji“, rekao je Anđelković.

Povezana vest:  Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Zenita

Novajlija Ričmond Boaći bio je najmirniji u timu Zvezde.

„Ponekad se ovakve stvari dešavaju. Razočarani smo jer smo bili na pet minuta do pobede. Izgubili smo koncentraciju i oni su izjednačili. Nisam bio nervozan možda jer mi je ovo prvi derbi, ali generalno morate da se koncetrišete na utakmicu inače gubite koncentraciju. Imamo šest bodova prednosti i idemo meč po meč sada“, rekao je Boaći.