Sud za Sportsku arbitražu saopštio je danas da će fudbalski klub Partizan moći da nastupi u Evropi naredne godine, pošto je postignut sporazum izmedju njega i Evropske fudbalske unije (UEFA).

U Partizanu za sada niko nije želeo zvanično da se oglašava, ali je Beti rečeno da će klub izdati zvanično saopštenje posle podneva.

Povezana vest:  Barselona u produžecima do trofeja u Kupu kralja

Komisija zakontrolu finansija UEFA ranije je utvrdila da je Partizan prekršio pravila i suspendovao je klub sa jednom godinom neigranja u evropskim takmičenjima, prvom u kojoj to obezbedi u naredne tri godine.

U klubu su tvrdili da je u pitanju nesporazum, jer UEFA nije uzela u obzir njihov reprogram obaveza prema državi, za šta je dokumentacija stigla pre arbitraže.

Povezana vest:  FK Partizan: Kome je u interesu da odlučuje o šampionu Srbije

CAS je saopštio da je po saslušanju slučaja koji je predstavio Partizan „razjašnjena pozicija kluba kada je u pitanju plaćanje poreza državi“.

-Po tom osnovu, strane su se složile da će isključenje koje je (UEFA) nametnula biti uslovno i da će zavisiti od toga da li će klub platiti zaostale dugove zaključno sa 30. septembrom. Uzimajući u obzir činjenicu da je Partizan ispunio osvaj uslov, klub će moći da se takmiči i narednim klupskim takmičenjima UEFA – navodi se u obrazloženju CAS.

Povezana vest:  Mirkov: Bez Albanaca, ako neko dođe biće uhapšen