Aerodrom na portugalskom ostrvu Madeira od srede će nositi ime „Kristijano Ronaldo“ po fudbalskoj zvezdi rodjenoj na tom ostrvu, iako su se neki lokalni političari tome protivili. Očekuje se da će Ronaldo prisustvovati ceremoniji na aerodromu kod njegovog rodnog grada Funčala, dan pošto će grad biti domaćin prijateljske utakmice Portugala i Švedske.

Povezana vest:  Roma noći na prvom mestu, Milan obezbedio Ligu šampiona

To će biti prvi put da će Ronaldo igrati za reprezentaciju u rodnom mestu. U Funčalu takodje postoji spomenik Ronaldu podignut 2014, muzej o njemu kao i hotelski kompleks koji nosi njegovo ime.

-Ova utakmica će biti veliko priznanje ljudima s Madeire – rekao je Ronaldo za sajt Fudbalskog saveza Portugalije.

Reprezentacija je sletela na Madeiru u ponedeljak i prikazala pehar osvojen na Evropm prvenstvu u Francuskoj 2016. Ronaldova slika je već okačena na fasadi aerodroma koji se do danas zvao Medjunarodni aerodrom Madeira i koji važi za jedan od najvetrovitijih aerodroma na svetu.

Povezana vest:  Obeležena 21. godišnjica tragedije na Hilsborou

Fudbaler Real Madrida je veliki promoter Madeire, značajne turističke destinacije koja se nalazi oko 500 kilometara istočno od obala Afrike i oko 1000 kilometara od Evrope. Ronaldo je u karijeri igrao za lisabonski Sporting, Mančester junajted i Real Madrid.