Fudbaler Juventusa Mario Mandžukić najverovatnije će zbog povrede kolena propustiti predstojeći meč polufinala Kupa Italije protiv Napolija, rekao je danas trener „stare dame“ Masimilijano Alegri.

Mandžukić je zbog upale u kolenu bio pod znakom pitanja i za ligaški duel tih klubova koji je odigran u nedelju, ali je ipak odigrao svih 90 minuta. Hrvatski fudbaler će, međutim, revanš meč polufinala Kupa Italije „preskočiti“.

„Po svemu sudeći, Mandžukić će propustiti utakmicu u sredu. Konačnu odluku ćemo doneti sutra, ali teško da će biti spreman za utakmicu“, rekao je Alegri.

Povezana vest:  Đukić: Žao mi je navijača i ekipe

Juventus je u prvom meču polufinala na svom terenu pobedio Napoli sa 3:1.
Alegri se osvrnuo i na kritike da je Juventus u meču u Seriji A, koji se završio nerešeno 1:1, igrao kukavički i defanzivno.

„U nedelju se igralo u prvenstvu, a sada je na rasporedu Kup. Očekuje nas još jedna teška i neizvesna utakmica, ali potpuno drugačija od duela u nedelju… Pokušaćemo da izborimo finale, a potom u Rimu da osvojimo trofej“, rekao je Alegri, prenosi Hina.

Povezana vest:  Njukasl pobedio Totenhem, Everton bolji od Barnlija

Mesto u napadu ponovo će zauzeti Gonsalo Iguain koji je bio razočaran nakon ligaškog meča i silnih uvreda s tribina stadiona San Paolo. Argentinac je godinama bio idol navijača Napolija, a onda je prešao u Juventus i sva njihova ljubav se pretvorila u mržnju.

Iguainu su Napolijevi navijači priredili paklen doček, a zvižduci i uvrede su ga pratili kad god bi dotakao loptu.

Povezana vest:  Barselona lako izašla na kraj sa Saragosom

„Nisam očekivao sve te uvrede, psovke i zvižduke. Ipak sam puno dao ovom klubu i ovom gradu“, rekao je Argentinac koji je u dresu Napolija odigrao 146 utakmica i postigao 91 gol.

Drugi polufinalni par čine Roma i Lacio. Lacio je u prvom meču kao domaćin pobedio sa 2:0.