ratko_dostanic_pogledDostanić: Dve različite utakmice

 

Prvotimci našeg kluba, odigrali su u sredu dva duela, prvi u Ptuju gde su poraženi 3:1 od engleskog Ridinga, a pola sata kasnije su remizirali 1:1 na Pohorju sa reprezentacijom Irana. Šef stručnog štaba Ratko Dostanić, uspeo je da za 180 minuta fudbala u jednom danu, uvidi kako vrline, tako i mane kod igrača koje ima na raspolaganju.

– Utakmicu protiv Ridinga nismo odigrali kako treba, iako smo igrali protiv izuzetno jakog protivnika. Niko ne voli da izgubi, bez obzira što je igrao kombinovani sastav. Sada smo dobili i odgovore na neka pitanja, tako da je slika mnogo jasnija. Nama u svakom trenutku treba 25 spremnih igrača, koji mogu u svakom trenutku mogu da odgovore svim zahtevima. To protiv Engleza nije bilo vidljivo i sigurno da mogu da budem nezadovoljan zbog tog poraza – kaže Ratko Dostanić o porazu od Ridinga.

Povezana vest:  Dejan Bajić iz Beške stigao na ostrvo ruma, atletike i regea

Mozaik koji se sklapa za 29. jul, počeo je da dobija neke svoje delove posle remija sa Iranom.

– Iran je sigurno protivnik po meri, koji zna da igra fudbal. Iako su hitriji i svežniji od nas u ovom trenutku, igrači koji su dobili priliku, držali su ritam svih 90 minuta uz pružen maksimum od strane svakog od njih. Očekujem još bolje partije kako vreme bude odmicalo, ali svesno smo tražili što jače protivnike za ovaj drugi deo priprema u Sloveniji – rekao je Dostanić o remiju sa Iranom.

Povezana vest:  Gvardiola produžio ugovor sa Barselonom

Iako je Iran nacionalna selekcija sa dosta proverenih i iskusnih igrača, isti je mogao biti savladan možda već u prvom poluvremenu imajući u vidu veliki broj prilika.

– Pored jedinog gola koji smo postigli, imali smo još dva, tri zicera, koja je možda teže promašiti nego dati. Falila nam je lucidnost u određenim trenucima, kada smo mogli da preokrenemo utakmicu u našu korist. Bitno je da se ide svojim tokom, obzirom da radimo u jednom visokom ritmu, što na treninzima, to i na utakmicama, kojih imamo dosta za ovih devet dana. Tek smo izašli iz procesa žestokog rada na fizičkoj spremi i igrači se polako adaptiraju na utakmice. Sigurno da ne bih bio zadovoljan kada bi u ovom trenutku dostigli neki vrhunac forme. Mislim, da sa ovim radom i pristupom koji smo pokazali protiv Irana možemo da budemo optimisti – završio je šef struke.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Hetafe savladao Majorku, Sevilja igrala za bod