Fudbaleri Intera i Milana igrali su danas nerešeno 2:2 u gradskom derbiju 32. kola italijanske Serije A.

Derbi Milana je kao i u prvom delu sezone završen bez pobednika, a najvašie zahvaljujući Kristijanu Zapati, koji je u 97. minutu doneo Milanu izjednačenje i to tek pošto je sudija Danijele Orsato uz pomoć gol-tehnologije doneo odluku.

Milan je bio bolji rival u prvih pola sata, a najbolju priliku za vodjstvo propustio je Žerard Delofeu u 14. minutu kada je posle soloprodora bio sa oko 15 metara pogodio stativu.

Povezana vest:  Partizan kažnjen sa 40.000 evra i zatvaranjem dela "juga"

„Rosoneri“ imali su još par situacija pred golom Samira Handanovića, ali je golman Intera ostao nesavladan.

Inter je poveo iz prve prave prilike na utakmici. Roberto Galjardini je u 36. minutu poslao dubinsku loptu u šesnaesterac Milana, a tamu ju je prihvatio Antonio Kandreva i udarcem sa oko pet metara desno iskosa savladao Djanluidjija Donarumu.

Povezana vest:  Alivodić: Ako se vratim u Srbiju, igraću za Novi Pazar

„Neroazuri“ su u 44. minutu druplirali prednost pošto je Mauro Ikardi iskooristio dobar centaršuta Ivana Perišića s levog boka.

U drugom delu borba se uglavnom vodila na sredini terena, da bi Milan tek u finišu, odnosno 83. minutu smanjio zaostatak preko Alesija Romanjolija.

Delovalo je da će Inter doći do trojumfa, ali je Milan u 97. minutu ipak posle kornera s desne strane uspeo da dodje do izjednačenja. Zapata je dobro reagovao na drugoj stativi i prosledio loptu u gol.

Povezana vest:  Ulije napušta Aston Vilu

Milan je ostao na šestom mestu na tabeli i sada ima 58 bodova, dok je Inter sedmi sa 56.