Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je dobro što njegovi fudbaleri „ne kukaju“ posle današnjeg poraza od Partizana i da ekipa sada treba da pokaže koliko je jaka.

-Dobro je što nema nikakvih primedbi, niko ne kuka i plače. Još držimo sudbinu u svojim rukama, imamo šest finala u prvenstvu, plus Kup. Raspored je težak i sad treba da pokažemo koliko smo jaki i veliki – rekao je Božović novinarima posle utakmice na stadionu „Rajko Mitić“.

Zvezda je kao domaćin izgubila od Partizana sa 3:1 posle čega dva kluba imaju po 40 bodova, šest kola pre kraja Super lige.

Povezana vest:  Voždovac pobedio Mačvu golom u završnici

-Jednostavno, Partizan je bio bolji. Treba da čestitamo na pobedi. Derbi je bio dobar, bez obzira na to koliko se kritikuju igre na derbijima. Psihološka prednost je bila na strani Partizana. Ne bih mnogo o igri – kazao je Božović.

On je istakao da je i dalje sve u rukama Zvezdinih fudbalera.

-Prvi smo i još zavisimo od nas. Dok god zavisimo od nas, verujemo. Da zavisimo od Partizana bi bilo teže. Sve je u našim rukama, moramo da se saberemo i počnemo da pobedjujemo – rekao je Božović.

On je naveo da su crno-beli bili mnogo agresivniji i da su više želeli pobedu.

Povezana vest:  Milinković: Zaslužili smo veću zalihu, nismo imali sreće

-Bili su mnogo agresivniji, više su želeli ovu pobedu. Mada, ne mogu da zamerim i kažem da nismo hteli. Bila je velika borba, mnogo duela, faulova i grešaka na obe strane. Nismo više mogli – rekao je Božović.

Posle utakmice je došlo do koškanja fudbalera Zvezde Gelora Kange i Partizana Evertona, za šta je Božović rekao da za to ne zna, ali da tome ne treba da se pridaje pažnja.

-Ako je bilo koškanja, ne treba tome pridavati pažnju jer je to adrenalin, emocije. Mogu ljudi da se posvadjaju posle utakmice – kazao je trener Zvezde.

Povezana vest:  Sikora postigao najbrži gol u istoriji LE u remiju Libereca i Karabaga

Upitan za strelca drugog gola Leandra Tavambu i da li ga je iznenadio trener Partizana Marko Nikolić, Božović je odgovorio da nije.

-Partizan je u poslednje utakmice igrao u toj formaciji, znali smo da je to jedna od mogućnosti. Teško je nositi se sa Tavambom jer je visok i jak, teško mu je prići. Nismo mogli da dobijemo vazdušne duele i možda je to jedan od razloga zašto smo izgubili – rekao je Božović.

Zvezda će u sledećoj utakmici gostovati Napretku u Kruševcu, a Partizan će dočekati Vojvodinu.