Fudbaleri Partizana pobedili su danas Vojvodinu na svom stadionu sa 1:0, u derbiju 32. kola Super lige Srbije i tako preuzeli prvo mesto na tabeli.

Gol je dao Uroš Đurđević u prvom minutu.

Crno-beli su prvi na tabeli sa 43 boda, tri više od Crvene zvezde koja svoj meč drugog kola plej-ofa igra kasnije danas. Vojvodina je treća sa 33 boda.

Partizan je poveo već iz prvog napada. Leandre Tavamba je poslao loptu na levu stranu, Leonardo je vratio u kazneni prostor gde je na petercu dočekao Đurđević i poslao iza leđa Emila Rockova. Igrao se 32. sekund meča. Njem je to bio 19. gol u šampionatu.

Povezana vest:  Srbiju u Tbilisiju dočekalo lepo i sunčano vreme

Crno-beli su nastavili da diktiraju tempo, a Vojvodina je tek posle 11 minuta uspela da izađe sa svoje polovine i zapreti. Pokušao je Aleksandar Paločević, ali je slabo šutirao sa dvadesetak metara.

Izabranici trenera Marka Nikolića su do kraja poluvremena bili opasniji i mogli su da postignu još koji gol, ali pokušaji Đurđevića, Leonarda i Jankovića nisu bili dovoljno precizni.

Povezana vest:  PLEJOF LIGA ŠAMPIONA, Ulaznice za navijače Partizana 10 i 20 evra

Imala je i Vojvodina, koja se sredinom prvog poluvremena oslobodila pritiska, dobre prilike preko Bogdana Planića i Filipa Malbašića.

U drugom poluvremenu se rasplamsala borba, bilo je mnogo duela, faulova, prilika, ali ne i golova.

Sudija Milorad Mažić je na kratko prekinuo meč sredinom drugog poluvremena zbog uvredljivog skandiranja navijača Partizana na račun gostiju iz Novog Sada.

Povezana vest:  Klop: Grujićev debi iz snova

Meč u Humskoj odigran je pred gotovo 15.000 navijača što je ubedljivo najbolja poseta ove sezone, ne računajući „večiti“ derbi.

Partizan već u sredu ponovo igra s Vojvodinom, ovog puta u polufinalu Kupa Srbije u Novom Sadu. U narednom kolu Super lige Srbije crno-beli dočekuju Napredak, a Vojvodina gostuje Zvezdi.